Primavera Vaca 2016 us proposa el taller d’escriptura teatral ‘Evocades, invocades, convocades’

evocades_invocades_convocades_2016-488x999Sovint la història universal de l’ésser humà és només el relat de l’home com a eix central de la trama anomenada realitat en l’exercici del poder. Retractat aquest poder des d’una òptica de victòria, tant política com guerrera, que deixa fora a tota la resta de personatges secundaris que són i som el món complert. No només la història oficial se, n fa ressò d’aquest principi, també l’art i, més concretament, la història de moltes de les grans obres de la literatura estan afectades per aquest enfocament. Per tal de completar aquest mapa, cal fer un exercici voluntari de rescat: rescat en la mirada, rescat de les altres històries, rescat de les altres protagonistes. Cal anar a allò que anomenava Unamuno com a intrahistòria.

La proposta d’aquest taller d’escriptura teatral us proposa que evoqueu, que invoqueu, que convoqueu, les històries d’aquelles dones, conegudes, mítiques, desconegudes, necessàries, heroïnes vers l’oblit del gran ull històric, perverses, supervivents, ignorades… a travès de peces curtes. Us convido a que poseu l’èmfasi en allò que se’ns ha escapat i cal recuperar i compartir, en aquell trànsit on la vida es juga quelcom important, conscient o inconscientment, però que com autors i autores il·luminareu perquè poguem veure allò que se’ns va passar.

Evocarem una dona, invocarem una història, convocarem un esperit i ho farem a través del teatre, l’art que diuen inclou totes les arts. Després compartirem la nostra peça teatral en veu alta amb d,altres, amb el públic, perquè ens puguin fer un retorn d’allò rebut. Sereu vosaltres, autor o autora, qui oferireu les vostres peces al públic, qui donareu a conèixer aquesta dona, aquesta història, aquest esperit, aquesta nova obra.

Laura Freijo Justo

Destinataris/àries

Autors i autores, creadors i creadores, actors i actrius, escriptors i escriptores.

Objectius i temari

Les persones inscrites en aquest taller tenen com a objectiu recrear en una peça curta de teatre un moment clau d’una dona important de la història. Tant se val si aquesta dona és coneguda, molt coneguda o gens coneguda. La importància ens l’ha de fer veure l’autor o autora de l’obra.

De les peces resultants, se’n farà una tria per obrir els textos al públic l’últim dia del taller. Els textos seran llegits al públic pel mateix autor o autora amb la intenció de rebre un feed back que faci millorar les peces, si s’escau.

El taller té un caire sobretot pragmàtic que prioritza l’escriptura i la dinàmica participativa del grup, tot i que s’aportarà, segons els coneixements generals del grup, alguns aspectes bàsics a l’hora d’escriure una peça teatral. Com són: Inicis i finals d’obra; diferents tipus de diàleg i monòleg; recursos bàsics per tensar una escena i, alguns apunts per millorar l’atenció del públic.

Cada participant escollirà la figura d’una dona que, per la raó pròpia que sigui, considera digna de ser evocada, invocada i convocada en el seu text. Al taller s’ha d’assistir amb l’elecció d’aquesta figura femenina ja feta i s’ha de comunicar per correu electrònic (laura@laurafreijo.com)

en el moment de la inscripció del taller. Cal presentar també una breu exposició del perquè i/o el com s’ha escollit aquesta dona.

La peça serà d’una durada aproximada de 15′.

Dates, durada, lloc i horaris

Dies: Dimecres 8, 15, 22 i 29 de juny de 2016

Horari: Dies 8, 15 i 22 de juny de 18:00h a 20:30h; dia 29 de juny de 16:00h a 21:00h.

Durada: 12 h 30 en 4 sessions.

Lloc: Seu de la SGAE a Catalunya, passeig de Colom, 6 – 08002 Barcelona

Matrícules

Socis i sòcies de l’SGAE i VACA – 50 €

Resta 75 €

Selecció dels i les alumnes

S’admetran els alumnes per ordre d’inscripció, fins a exhaurir les places o fins al dia de començament del curs. El número de places és limitat: 10 places.

La realització del taller està subjecta a un nombre mínim d’alumnes inscrits.

Informació i inscripcions

Les inscripcions i pagament de les matrícules es realitzaran via ingrés i/o transferència bancària al compte de CATALUNYA CAIXA ES89 – 2013 – 0102 – 47 – 0201023258. Un cop s’hagi realitzat l’operació és imprescindible comunicar-ho a gestio@projectevaca.com , laura@laurafreijo.com

Per a qualsevol dubte i/o suggeriment, contacteu amb Laura Freijo Justo a laura@laurafreijo.com

Les inscripcions quedaran tancades tan bon punt es completi el nombre màxim de 10 persones.

Organitza

Projecte VACA i Fundació SGAE

Taller Escriptura Dramàtica_Laura Freijo_Fundacio SGAE_Projecte Vaca

Log in with your credentials

Forgot your details?