Presentació de Ca la Dona núm. 50 amb Inch’Allah dimanche – Dimecres 30 de novembre, 19h

Amb motiu de la presentació del número 50 de la revista Ca la Dona, en la que recollim diversos testimonis de dones de la riba sud de la Mediterrània, i també el de la Marxa Mundial de les Dones contra la pobresa i la violència, que van encapçalar a casa nostra la iniciativa de la Trobada de dones en el Fòrum Social de la Mediterrània del passat mes de juny, us convidem a gaudir de la pel•lícula Inch’Allah dimanche (Domingo si Dios quiere), de la directora francesa d’origen algerià Yamina Benguigui(2001, versió doblada, 98 minuts).
Presentada per Mercè Coll, de Drac Màgic

Zouia arriba d’Argèlia amb tres nens per a retrobar-se amb el seu marit, que treballa a França des de fa deu anys i al que pràcticament no ha vist des del dia que se’n va anar. Malgrat l’agressivitat dels veïns, els silencis del seu marit i les discussions amb la seva sogra, Zouia tracta d’habituar-se a la nova vida. El transistor és pràcticament l’únic contacte que té amb aquesta realitat que li fa por però també l’atrau.

La directora vol reflectir el món de dones recent arribades als països del nord, separades de la seva terra i les seves costums sense elles decidir-ho. La solitud i el desarrelament presideixen la seva nova vida, a la que tracten d’adaptar-se sense rebre ajut ni comprensió per part de la seva pròpia família i de la societat que les acull.

Serà el dimecres 30 de novembre, a les 19.00 (estrenarem el canó de projeccions!)

Log in with your credentials

Forgot your details?