TRINI GALLEGO sempre seràs amb nosaltres

trinigallegoTRINI GALLEGO (1913-2011) de les  DONES DEL 36

El 9 de novembre ens ha deixat físicament la Nostra Trini als 98 anys: Des de la Xarxa Feminista i Ca la Dona recordarem per sempre la seva veu forta i decidida, mai derrotada amb esperança per la llibertat, la justícia i la dignitat sempre enyorada i viscuda dia a dia. A les Jornades del 30 anys de Feminismes vam retre un donatge a totes les dones del 36, la nostra genealogia més recent de les que ens sentim hereves, i amb el seu llegat que mai morirà seguim actuant i resistint i fent possible la revolució feminista que a totes ens uneix.

Estem tristes però sobretot estem contentes d’haver-la conegut, estimat i escoltat tantes vegades. Era infermera, sabia de moltes coses, però sobretot de tenir cura dels cossos, i vull recordar les seves paraules quan explicava la seva experiència terrible a la guerra civil: A l’Hospital on estava era ple de ferits greus  i ningú es movia per ajudar… Jo vaig recordar als metges no republicans que primer de tot i per sobre de les ideologies havíem de tenir cura de les persones i tan era si érem comunistes com si no… i vaig aconseguir posar humanitat en aquella deshumanitat…”

Gràcies Trini. Mai t’oblidarem (us adjuntem  el text de la Montse Armengou a les Jornades del 36 de donatge a les dones del 36)

La Sara, companya de  Comunicadores amb GràciaLa Trini ens ha deixat més soles – 15/11/2011

Natalia Junquera, elpais.com, OBITUARIO. Trinidad Gallego, testigo del robo de niños.Luchó por aportar su testimonio al esclarecimiento de la suerte de los hijos de víctimas de la represión franquista – http://www.elpais.com/articulo/Necrologicas/Trinidad/Gallego/testigo/robo/ninos/elpepinec/20111112elpepinec_1/Tes

Log in with your credentials

Forgot your details?