Una altra amiga que se’ns en va…Adéu a Dolores Juliano

La sorpresa i el sentiment de pèrdua ens aclapara a les feministes de Ca la dona en saber la notícia de la mort d’una companya estimada i respectada, Dolores Juliano Corregido (1932-2022) que durant tants anys ha compartit amb nosaltres l’activisme en les plurals i diverses circumstàncies pròpies del moviment feminista.

Es va exiliar de l’Argentina fugint de la dictadura i va arribar a Barcelona l’any 1976. Va completar la seva formació com a mestra i pedagoga amb el doctorat a la Universitat de Barcelona d’on fou professora des de l’any 1977 fins el 2001 que es va jubilar.

La seva trajectòria acadèmica sempre va anar acompanyada del seu compromís social i feminista com ho corroboren els seus estudis d’antropologia de l’educació, moviments migratoris, minories ètniques i importants aportacions en l’àmbit de l’exclusió social de les dones. Se la considera una pionera dels estudis d’Antropologia Feminista junt a Verena Stolcke i Teresa del Valle. Va rebre merescuts reconeixements, entre ells la Creu de Sant Jordi, l’any 2010

Recordem especialment per la recurrència de qüestions que encara ara el moviment feminista té sobre la taula, la seva participació en la redacció de l’informe que va emetre la Comissió del Senat sobre la prostitució.

No oblidarem que la seva última participació pública va ser justament a Ca la dona amb la presentació del seu llibre sobre la reina Cristina de Suècia, que moltes de nosaltres encara estem llegint…

Dolores, ens acompanyarà sempre el teu saber compartit i el teu tarannà acollidor. Gràcies!

Dolores Juliano

Log in with your credentials

Forgot your details?