Grups

Des d’aquell any 1987 en què les dones i els grups de dones pioners van donar forma a Ca la Dona, molts grups de dones feministes s’hi han trobat. Alguns han desaparegut, però se n’han afegit d’altres i se n’han creat de nous i tots, d’una manera o altra, han fet que Ca la Dona sigui un punt de referència del moviment feminista.

Averlasailas

Averlasilas és grup de dones que utilitzen el teatre de les oprimides com a eina per crear espais de presa de consciència i reflexió individual i col·lectiva, encaminats a la transformació social i personal.
Contacte: averlasailas@gmail.com

Dones x Dones

Som un grup de dones feministes i antimilitaristes que concebem la solidaritat entre dones com un enriquiment i una font de coneixement i d’educació permanent entre dones de diverses procedències i diverses situacions.
Contacte: donesxdones@gmail.com

InsurRECtas

InsuRECtas es un proyecto abierto y multidisciplinar, que tiene como objetivo:

– Crear un espacio audiovisual donde observar, criticar, analizar y difundir la actualidad a través de un prisma feminista y anticapitalista.
– Visibilizar la brecha de género existente en los distintos ámbitos: social, cultural, político, histórico, educativo, etc.
– Concienciar acerca de la urgencia de introducir la perspectiva de género en el tratamiento de la información.
Nos reunimos todos los miércoles de 18hs a 21hs.
Contacto: insurrectasinfo@gmail.com

Feministes Indignades

Assemblea feminista creada a l’acampada de la Plç. Catalunya i vinculada al moviment 15M.
Contacte: feministesindignades2011@gmail.com

Marxa Mundial de les Dones

La Marxa Mundial de les Dones és un moviment mundial d’accions feministes que reuneix grups de dones i organitzacions que actuen per a eliminar les causes que originen la pobresa i la violència contra les dones.
Contacte: marxamundialdedones@gmail.com

Projecte VACA

Projecte VACA és una associació de creadores escèniques constituïda l’any 1998 amb voluntat de potenciar la incidència de les dones creadores en tots els nivells del sector professional, duent a terme una tasca permanent d’investigació, experimentació i producció en l’àmbit de la creació escènica.
Contacte: premsa@projectevaca.com

Dones d'aigua (Poesia en Femení)

Veus de Dona (Poesia en Femení) és un grup obert a dones que escrigiuin o vulguin escriure poesia. Treballen el llenguatge poètic, la creació d’imatges i ritmes, la bellesa i l’afinament dels sentits, així com realitzen lectures i analitzis literaris.

Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament

La Xarxa MGD som una col·lectiva de dones diverses, feministes decolonials, de territoris, arrels i orígens diferents; organitzades per reivindicar els nostres sabers situats i denunciar les opressions que impacten de manera cruenta a la diversitat de poblacions en els territoris d’origen i destinació.

 

Nova web: www.redmgd.org

Contacte: contacta@redmgd.org

Bollos en teoria

Bollos en teoria neix per donar espai polític al feminisme lesbià per part de lesbianes feministes de Caladona.

Dones Juristes

Dones Juristes és una associació de dones juristes amb més de 20 anys de trajectòria a l’àmbit jurídic, en l’assessorament, l’anàlisi, l’estudi legislatiu, la formació i el debat entorn al gènere, essent un referent de la societat catalana en matèria de Gènere i Dret, i especialment en matèria de discriminació i violència contra les dones.
Contacte:
info@donesjuristes.cat

Feministes per la Independència

Ens definim com Feministes per la Independència. Des d’aquest grup, reclamem un país lliure però també aspirem a ser independents del patriarcat, del capitalisme i del militarisme.
Contacte: femviacat@gmail.com

JaFem (grup de joves feministes)

Som un grup assembleari de joves feministes amb l’objectiu de formar-nos i dur a terme l’activisme. Ens definim com a col.lectiu no-mixte, transinclosiu, interseccional i de lliure orientació sexual. Volem fer petits canvis en el nostre entorn més proper i conscienciar les generacions actuals de la societat cisheteropatriarcal en la que vivim. Ens reunim a Ca la Dona tots els dijous a les 16:30. Esteu totes convidades a participar-hi!
Contacte: jafemassemblea@gmail.com

Moolaadé

Moolaadé és un grup que treballa sobre una temàtica feminista, anticapitalista, antirracista, internacionalista inclusiva de les dones treballadores, lesbianes i trans i per donar suport a la memoria construida i en construcció del feminisme amb una perspectiva feminista, internacionalista i anticolonial.
Contacte: 
moolaade.col•lectiva@gmail.com

Novembre Feminista

Novembre Feminista és un espai de confluència de dones i col·lectius diversos que des d’àmbits com el jurídic, l’educatiu, la cooperació, l’atenció directa i l’activisme feminista treballem per l’eradicació de les violències masclistes.
Contacte:
novembrefeminista@gmail.com

Tamaia

El nostre projecte es construeix amb la visió d’una societat lliure de violències en les relacions interpersonals i socials, segura per a les dones, les nenes i els nens en les seves vides quotidianes i amb un compromís profund per l’eradicació de la violència masclista. El projecte dóna suport a les Dones que demanen ajuda per sortir de l’engranatge de la violència i la seva recuperació, iniciant un procés sensible i respectuós d’identificació i curació del dany.
Contacte: comunicacio@tamaia.org

Xarxa de Dones per la Salut

La Xarxa de Dones per la Salut és una xarxa de dones feministes motivades per la salut de les dones i del conjunt de la població organitzades en diferents col·lectius i àmbits: d’usuàries, d’ajuda mútua, de professionals, d’activistes per la salut.
Contacte: accio@xarxadedonesperlasalut.org

Calala

Calala és una fundació feminista que promou els drets, la participació i l’empoderament de las dones a Centreamèrica i l’Estat Espanyol
Contacte: calala@calala.org

Degenerades

Degenerades és un col·lectiu de dones, lesbianes i trans, de diferents procedències i edats, organitzades per reflexionar, debatre, mobilitzar-se i combatre l’estructura heteropatriarcal que ens ofega dia a dia.
Contacte: degenerades.eixample@gmail.com

Art+Feminism Barcelona

El projecte global Art+Feminism es funda a Nova York l’any 2013, Art+Feminisme Barcelona comença la seva activitat les setmanes prèvies al 8M de 2018.
El grup està format per dones especialistes en la investigació i recerca des de la perspectiva de gènere i per dones viquipedistes que editen la Viquipèdia
Contacte: editatona@protonmail.com / info@liquendatalab.com

Gatamaula

Gatamaula és un col·lectiu de dones feministes revolucionàries que ens organitzem per fer front al sistema heteropatriarcal capitalista.
Contacte: 
gatamaulafeminista@gmail.com

Miradas violetas

Som un grup de dones amb una àmplia experiència d’activisme social des d’un punt de vista feminista. Ens organitzem per a registrar i analitzar conductes o circumstàncies quotidianes, i veure la manera de subvertir situacions de discriminació i facilitar iniciatives.

On són les Dones

#OnSónLesDones sorgí a principis de juny del 2016 per denunciar de manera sistemàtica la discriminació de les dones als espais d’opinió dels mitjans de comunicació de Catalunya.
Contacte: 
onsonlesdones@gmail.com

Veus de dones, grup de poesia i teatre

Veus de Dones neix amb l’objectiu de donar a conèixer la poesía escrita per dones, ja siguin poetes amb obra publicada o no, a través de muntages poètics amb música en directe.
Contacte: veusdedones@yahoo.es

Xarxa feminista de Catalunya

La Xarxa Feminista és un espai simbòlic de trobada i relació entre les dones i els grups de dones que en formen part. Està obert a totes les dones i grups que s’hi vulguin vincular.
Contacte: xarxafem@xarxafeminista.org

Zambranianas

Estudiar l’obra de Maria Zambrano

Grup de sis dones que es reuneixen un divendres cada 15 dies.

Es tracta d’un grup tancat.

Comissions, Grups de treball i Campanyes

Si sou un grup i voleu formar part de Ca la Dona , no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a info@caladona.org

Log in with your credentials

Forgot your details?