Alerta Feminista! Ni un pas enrere!


Uneix-te a la crida a través d’aquest enllaç on estem fent recull de signatures! Vés-hi>>


Vivim moments de transformació múltiple que ens aboca a subsistir enmig d’una crisi  social, econòmica, democràtica, nacional, climàtica i energètica. En definitiva, es tracta d’un sistema que és cisheteropatriarcal, capitalista, colonial, capacitista, militarista, racista, edatista, que nega i vulnera drets fonamentals de les persones com el dret a l’habitatge, dret al treball en condicions, dret a la ciutadania, dret a la salut i a l’educació públiques, en resum, dret a tenir vides dignes.

Les organitzacions feministes que signem aquest text hi som ara i hi érem abans. Tenim propostes i tenim l’experiència, l’energia i els coneixements per a dur-les a terme.

Aquesta és una alerta dirigida a totes aquelles persones que estan a favor d’un canvi radical per construir una societat justa que no esdevindrà sense una transformació feminista.

ESTEM EN ALERTA I EXIGIM:

Davant de les diverses formes i expressions de les violències masclistes i sobretot de qualsevol tipus de violència (violència vicària) exercida contra infants i adolescents amb la finalitat de provocar danys psicològics a la mare i que ataquen la llibertat dels nostres cossos i de les nostres vides:

EXIGIM polítiques públiques, recursos i mitjans suficients per garantir un sistema d’abordatge integral feminista que garanteixi un sistema de protecció i recuperació en tots els àmbits de l’administració i sobretot pel que fa a l’educació, la salut i la justícia.

EXIGIM protocols i circuits diversos que tinguin en compte que les violències masclistes ens colpegen de manera diferent a dones, identitats dissidents i persones no binàries, migrades i racialitzades; refugiades i exiliades; amb diversitats funcionals;  treballadores sexuals; a aquelles en situació de màxima precarietat i pobresa,  les que viuen al carrer,  joves i grans.

Davant de la precarietat de la Sanitat pública a Catalunya, que empitjora any rere any, que posa en risc el Dret a la Salut de totes les persones beneficiant interessos privats:

EXIGIM l’accés universal i gratuït sense exclusions al sistema de salut pública per totes les persones que viuen a Catalunya.  I  un sistema de salut integral que garanteixi el dret a una salut sexual i reproductiva al llarg de tots els cicles de la vida.

EXIGIM més recursos per a l’Atenció Primària, mesures per reduir les llistes d’espera, tant en la primària com en els hospitals, més recursos per a la salut mental.

Davant de la necessitat imperant de construir una pràctica política i econòmica que posi en el centre la sostenibilitat de la vida de les persones i del planeta, és urgent el  reconeixement i la valoració del treball de cura com a part integral de l’economia i de la societat en el seu conjunt.

EXIGIM polítiques públiques que promoguin la coresponsabilitat entre la vida laboral i personal, reconeixent la importància del treball de cura i donant suport a les famílies i a les persones cuidadores (serveis d’atenció domiciliària, les llars d’infants, els centres de dia i les residències).

EXIGIM la millora de les condicions laborals del personal vinculat a empreses que fan prestació de serveis a les administracions públiques per donar suport al sistema de dependència.

Davant de la manca de recursos al sistema públic d’educació, apostem per acabar amb la doble xarxa educativa que el que fa és desviar recursos públics que acaben afavorint el sistema concertat i privat.

EXIGIM un sistema educatiu públic, inclusiu i de qualitat on la coeducació estigui en el centre i es puguin atendre les necessitats i atenció a l’alumnat en tota la seva diversitat. 

EXIGIM la formació en coeducació des de la formació inicial fins a la universitat per poder seguir treballant per una educació afectiva i  sexual i per la prevenció de les violències masclistes.

Davant de l’augment del racisme i la xenofòbia per part de grups polítics de dreta i extrema contra les dones migrades, les que fugen de les guerres, de la misèria, per qüestions polítiques, ideològiques, de identitat sexual…

EXIGIM que totes les persones, sobretot les dones i les criatures tinguin el dret d’asil i el dret de refugi sense quotes ni distincions del seu país d’origen. Exigim plans d’actuació i recursos suficients per una acollida càlida per tal que puguin viure amb seguretat i dignitat.

Davant de la criminalització, repressió i persecució contra els drets i llibertats aquí a Catalunya que han anat creixent en els darrers anys, per part de l’estat i sectors més conservadors i antidrets, nosaltres ens hi enfrontem col·lectivament, construint espais de suport i cures.

EXIGIM el dret a manifestar-nos lliurement i a expressar les nostres reivindicacions sense que se’ns acusi de delinqüents per part de l’aparell coercitiu (mossos, policia nacional, guàrdia civil, jutges). Exigim la llibertat per totes les feministes i les persones que tinguin casos oberts.

Davant del retrocés dels drets sexuals i reproductius, exigim a la Generalitat acabar amb totes les barreres d’accés a l’avortament a Catalunya i l’eliminació de qualsevol tipus de finançament públic a institucions religioses i moviments fonamentalistes contra el dret a l’avortament i el dret a decidir sobre el propi cos.

EXIGIM la defensa dels drets de les persones LGTBQ*.

Davant de l’empobriment i precarietat de les vides de les dones treballadores, en especial les treballadores de la llar i de les cures. 

EXIGIM la reglamentació dels riscos laborals de les treballadores de la llar i l’aplicació del dret a les inspeccions laborals i les fiscalitzacions per fer front als maltractaments. 

Davant de l’emergència habitacional, la gentrificació que expulsa veïnes de casa seva i els desnonaments sense alternativa habitacional

EXIGIM polítiques públiques que regulin els preus de lloguer, que incentivin l’increment  d’habitatges de lloguer, que s’aturin els desnonaments i que s’impedeixin clàusules abusives en els contractes.

EXIGIM polítiques públiques que incrementin el parc d’habitatges de lloguer social, prioritzant l’aprofitament d’edificis buits amb criteris de sostenibilitat ambiental. Calen protocols de protecció als sindicats de llogateres de tot el país. L’habitatge és un dret fonamental per a una vida digna i amb salut.

Davant de l’emergència climàtica que ens aboca a l’ecocidi del planeta i a les projeccions climàtiques de Catalunya que preveuen més sequeres, de la llei catalana del canvi climàtic i dels compromisos de Catalunya davant de l’escalfament global pel 2030 i arribar a les emissions zero el 2050,

EXIGIM energies renovables, sostenibles, amb gestió pública i comunitària a l’abast de totes les persones. Calen plans d’acció per a la gestió pública de l’aigua i de les sequeres que prioritzin els consums pel sosteniment de la vida front el negoci del capital.

EXIGIM polítiques públiques que planifiquin l’adaptació al canvi climàtic, la mitigació dels seus efectes en tots els éssers vius i una transició ecosocial feminista.

EXIGIM polítiques de relacions internacionals que promoguin la fi de l’extractivisme i l’espoli dels recursos d’altres països i que afavoreixi la pau i el desarmament per tenir cura de la vida i del planeta front els genocidis i les guerres.

PER TOT AIXÒ, ESTEM ALERTA I AFIRMEM que cal disposar d’estructures de govern específiques que promoguin i impulsin les polítiques feministes que permetin una implementació efectiva de totes aquestes reivindicacions. El diàleg i l’escolta mútua entre les organitzacions feministes i les institucions responsables de dur a terme les polítiques públiques feministes és una garantia per avançar. 

NI UN PAS ENRERE!


Uneix-te a la crida a través d’aquest enllaç on estem fent recull de signatures! Vés-hi>>


Llistat de les primeres adhesions:

COL·LECTIUS
Asociación Mujeres Migrantes Diversas
Assemblea Feminista de la Universitat de Barcelona
Associació Ca la Dona
Associació SI DONA
Associació Som del Barri
Associació Utopia Barcelona
Ateneu del Raval
CGT CCMA
Coeducacio. Pedagogies Feministes
CooperAcció
Dones Juristes
Dones x Dones
ENTREPOBLES
Feministes per la independencia
Furia Mexicana
Gogara
Horts Comunitaris CMD
Magranes
Moolaadé col.lectiva feminista de classe.
NOVEMBRE FEMINISTA (Ca la Dona)
NUS Cooperativa
Plataforma Desmilitaritzem l’Educació
Puntes Rebels
Xarxa feminista

ADHESIONS INDIVIDUALS
Alba Pocurull Canet
Alejadro Gómez
Ana Chinchilla
Àngels
Antonio Baeza Reyes
Bàrbara Ramajo Garcia
Beatriu Masià Masià
Carmen Menchon
Carolina Ferrer
Diana Janés
Elena Alonso
Elisabeth Massana
Elva
Eva Ferrer
eva hernández rodríguez
Flo
Gala Pin Ferrando
Gemma
Gisela
Helena Roura Altés
Isa Roldan
Jordi Foix Robert
Jordi Muñoz i Burzon
Judit F Marlés
Judit Moreno Crespi
Laia
Laia Galdon
Laia Ramiro Rubal
Laura
Laura Català
Laura Tremosa
Maria Antònia Bogónez Aguado
Maria Jose Casals Massague
Marisa Fernández Gálvez
marta carrera plans
Marta Sales Romero
Meritxell Muñoz Arias
Miriam Solá
Mirta Lojo Suarez
Mirta Lojo Suárez
Mirtia
Mónica Solanas Gracia
Montse Benito Soriano
montserrat cervera rodon
Montserrat Reyes Diaz
Muntsa Otero Vidal
Nati Ayala García
Neus Aguado
Neus Camacho Garcia
Neus Roca Cortés
Nuria
Pamela Idrobo
Patricia Morales
Pepa Vives
PILAR MARTÍN BONAGA
Pilar Rebaque Mas
Rocío Manzano
Rosa Miró Rodríguez
Susagna Berenguer Viñas
Susana
Susana Esteban
Teresa Sanz Coll
Xavier Aranda Frattarola
Xus peñaranda Borrego

Log in with your credentials

Forgot your details?