Ca la Dona dóna suport al comunicat antirepressiu + 2/4, 19h Concentració #prourepressio. per la llibertat dels tres estudiants en presó detinguts el 29M, a la Pl. Universitat, bcn

29mmani Ca la Dona dóna suport al comunicat antirepressiu i ens sumem a la convocatòria de la  CONCENTRACIÓ de dilluns 2/4 a la Pl. Universitat, a les 19h – 2 abril 2012

Segueix les informacions a TWITTER #prourepressio i a la web http://llibertatestudiants29m.blogspot.com.es/

Recollida de signatures individuals a Actuable, amb enviament del comunicat a Felip Puig COMUNICAT DE SUPORT ALS ESTUDIANTS EN PRESÓ PREVENTIVA http://actuable.es/peticiones/comunicat-suport-als-3-joves-presn-preventiva

3 joves universitaris a la presó preventiva i en règim d’aïllament a la presó de 4 Camins, detinguts en Zona Universitària el dijous 29M al matí. Maniobra per distorsionar la informació sobre la Vaga General, criminalitzar i acabar amb el dret a vaga.

Recollida signatures entitats i col·lectius: http://llibertatestudiants29m.blogspot.com.es/p/adhesions.html

Comunicat de condemna davant la insòlita presó preventiva aplicada a l’Isma i el Dani
El passat dijous 29 de març, durant les accions organitzades pels piquets de la vaga general a Zona Universitària, els Mossos d’Esquadra van detenir dos estudiants, l’Isma i el Dani, membres de l’AEP – Associació d’Estudiants Progressistes.

En total, més d’una trentena de persones van ser detingudes durant el matí del 29 i traslladades a la Comissaria de les Corts.Un grup força nombrós de familiars i amics es va concentrar a la Ciutat de la Justícia a l’espera de la seva sortida, per a acollir-los i mostrar el seu suport ja que tot apuntava que després de declarar serien posats en llibertat.

Malauradament, a les 22h els advocats van comunicar que el Ministerio Fiscal sol·licitava presó preventiva per a tots els detinguts i a les 23h ens confirmaven que finalment l’Isma i el Dani serien traslladats a diferents centres penitenciaris sota dictamen de presó preventiva provisional i sense fiança.

Els delictes que se’ls imputen són de desordres públics, danys a béns públics i atemptat als agents de l’autoritat entre d’altres, i les motivacions al·legades en l’auto per imposar-los presó preventiva són el d’assegurar la seva disponibilitat al tribunal i el suposat perill de reincidència.Els sotasignants volem manifestar:

  • Que l’Isma i el Dani són joves que participen socialment de manera legítima i necessària a través de diverses associacions i que són persones implicades en les seves comunitats treballant pel bé comú.
  • Que la decisió de posar-los en presó preventiva està fora de lloc i és exagerada donat que no existeix risc de fuga ni tenen antecedents.
  • Que en un sistema democràtic i un estat de dret, la presumpció d’innocència ha de prevaldre per sobre de tot.

I, per aquests motius, donem suport al recurs d’apel·lació que lliurarà la defensa el proper dilluns dia 2 d’abril i exigim la immediata posada en llibertat dels detinguts.

Log in with your credentials

Forgot your details?