Manifest 19J Alerta Feminista

MANIFEST 19J ALERTA FEMINISTA

 

28 dones han estat assassinades en el que portem d’any per la violència masclista per parelles o exparelles. Dades que s’eleven a 52 dones si incorporem la totalitat de les violències masclistes. A Catalunya en són 4 les dones assassinades. Totes elles deixen a 13 nenes i nens orfes. I a aquesta consternació hi hem d’afegir l’assessinat dels fills i filles perpetrats per assassins masclistes, aquest any 6 criatures assassinades.

Les persones que estem aquí presents estem fartes de comptabilitzar-les, d’assistir a minuts de silenci i concentracions, d’escoltar discurs de condemna, de laments, de dol…

Considerem que la violència masclista és una qüestió d’Estat, que ens afecta a la meitat de la població, i que té una causa estructural que és la desigualtat entre dones i homes, en l’eradicació de la qual s’han de comprometre tots els recursos que siguin necessaris, com el moviment feminista va exigir en la mobilització històrica del 7N pels carrers de Madrid.

Davant l’aprovació dels propers Pressupostos Generals de l’Estat per 2017, les organitzacions de dones hem convocat una #AlertaFeminista per denunciar que aquests pressupostos reflecteixen un model econòmic basat en activitats productives depredadores del medi ambient, que no atenen les necessitats socials i que agreugen els problemes de desigualtat entre homes i dones amb conseqüències desastroses per al medi ambient, l’economia, la societat i sobretot, per a la vida de les dones.

Menor taxa d’ocupació femenina, desigualtat salarial, precarietat, feminització de les cures i per si no fos poc, dia a dia, ENS ESTAN ASSASSINANT, a nosaltres i a les nostres criatures, davant la més absoluta indolència del govern central, governs autonòmics, les institucions i els poders públics.

I davant d’aquesta realitat, els pressupostos generals de l’Estat per al 2017 de pròxima aprovació, assignen una partida per a finançar la lluita contra la violència masclista de poc més de 31 milions d’euros, el que suposa un 0,00011% del total de Pressupost i un 10% menys que fa 7 anys.

Això vol dir que se segueix sense assignar ni un euro a la prevenció en els àmbits educatiu, sanitari i de mitjans de comunicació, que no s’atén la violència sexual com preveu el Conveni d’Istanbul de 2014. Implica que no es millora la resposta judicial i no es cobreix el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials en les Entitats Locals establerts a la Llei d’Igualtat. Vol dir que el Pacte d’Estat naixerà mort.

Constatem que manca voluntat política per liderar les polítiques públiques per fer front a la violència masclista ni a l’Estat ni a la Generalitat.  Des de l’any 2008, any d’aprovació de la Llei 5/2008 pel dret de les dones a eradicar la violència masclista, el govern de Catalunya ha retallat un 50% el pressupost per a la igualtat.

Fartes de minuts de silenci, condemnes virtuals i discursos que cada vegada semblen més hipòcrites. Asfixiades per la impotència davant el continu degoteig d’assassinats de dones i criatures. No admetem rebaixes, ni més dilacions. No és negociable el preu de la vida de les dones.

Per tot això, convençudes que ha passat el temps de les paraules i és l’hora dels fets, ens fem presents en aquest Ajuntament per:  exigir al Govern de l’Estat la consignació de 120 milions d’euros en la partida destinada a la lluita contra la violència masclista.

Així mateix, exigim també el compromís de les Administracions catalanes amb les demandes de millores que el moviment feminista planteja així com la dotació pressupostària necessària per fer-les efectives.

Avui a molts ajuntaments s’està donant lectura d’aquest manifest. Unides per l’objectiu comú de manifestar un rotund rebuig a la passivitat criminal dels poders públics, així com per l’exigència innegociable d’una partida pressupostària suficient per a la lluita contra la violència masclista i a favor de la justícia social i envers les dones i nenes.

 

Pel dret de les dones a viure lliures de violències masclistes.

 

19 de juny de 2017

 

Plataforma Novembre Feminista

https://novembrefeminista.wordpress.com

novembrefeminista@gmail.com

Twitter @feminovembre

Facebook: Novembre Feminista

IMG-20170613-WA0020

 

 

 

 

Log in with your credentials

Forgot your details?