Tamaia :: Les xarxes i la incitació a la violència masclista

Darrere d’un nom tan explícit com @mueren pocas, s’hi amagava un perfil de la xarxa social Twitter que incitava a la violència masclista. El perfil es va desactivar però, coincidint amb el 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, es va reobrir amb el nom @MuerenPocas25N.

El 10 de gener diverses organitzacions l’han denunciat a la fiscalia perquè s’investigui qui hi ha darrere d’aquest compte, que ara torna a estar tancat i va arribar a tenir uns 200 seguidors.

El perfil, que ara està desactivat, és una mostra més del perill que suposa el mal ús de les xarxes socials per difondre des de l’anonimat tota mena de missatges discriminatoris i d’odi envers les dones.

Les denunciants asseguren que en els missatges que es van difondre hi havia “continguts que se superposen amb imatges que inciten, per exemple, a donar cops amb cinturons”, explica l’advocada Laia Serra. La lletrada també apunta que “tant pel contingut com per com estan redactats els missatges i el coneixement de figures de maltractadors de molts anys enrere” es creu que darrere el perfil hi ha “una persona adulta amb un gran coneixement de la matèria”. Segons Serra “no hi ha una negligència o ingenuïtat en els missatges sinó una voluntat molt clara”.

http://ondemandnoticies.barcelonatv.ondemand.flumotion.com/barcelonatv/ondemand2/video/mp4/high/100114violenciaok.mp4?token=c1169865e2339258b6350774c0c9d0d052d1105152e4d70d

Log in with your credentials

Forgot your details?