Ca la Dona hem signat el manifest de la Coordinadora per la Laïcitat i la Dignitat de Tarragona

Hem signat el manifest de la Coordinadora per la Laïcitat i la Dignitat de Tarragona. S’han adherit al manifest 1.502 persones i 53 entitats. Formulari per signar: http://tarragonalaica.wordpress.com/vull-adherir-me/

MANIFEST

BEATIFICACIONS CONTRA LA MEMÒRIA HISTÒRICA

El juliol de 1936 una part de l’exèrcit, amb els generals Mola i Franco al capdavant,  induïts i subvencionats per l’oligarquia financera i els terratinents, i amb el suport i la benedicció de la jerarquia de l’església catòlica (excepte el cardenal Vidal i Barraquer),   varen dur a terme un cop d’estat contra el govern legítim de la República, que havia estat elegit democràticament pel poble. L’esglÉsia ho va qualificar de “creuada”. Això va suposar tres anys de guerra i centenars de milers de víctimes mortals; ferits, empresonats, afusellats, exili, i quaranta anys de repressió i dictadura que van comptar sempre amb la benedicció i el suport de l’església.

Pel que fa a les víctimes, només es varen reconèixer, indemnitzar, premiar i afavorir les famílies del bàndol dels vencedors, mentre que en el bàndol dels vençuts, ni encara ara s’ha permès cercar molts d’aquests desapareguts.

I en un acte més d’injustícia, el pròxim dia 13 d’octubre, la jerarquia de l’església catòlica beatificarà a Tarragona més de 500 “màrtirs” d’aquella “creuada”,originaris d’arreu de l’Estat.

És obvi que l’església catòlica pot beatificar qui vulgui, però cal tenir ben clar que aquestes beatificacions són un acte polític, i també un insult als qui van perdre els seus familiars i van patir repressió.

La dictadura franquista va suposar per a nosaltres la pèrdua dels drets democràtics:  laborals, socials, polítics i nacionals, mentre que l’església catòlica ampliava els seus privilegis amb el concordat i un tractament especial del qual, 35 anys després que la Constitució hagi declarat l’estat “aconfessional”, encara continua gaudint. Aquests privilegis ens costen anualment més de 10.000 milions d’€. L’església no paga impostos per les seves activitats econòmiques, no paga IVA ni IBI, imposa l’assignatura de religió a l’escola pública, ataca els drets civils i democràtics, discrimina les persones per la seva orientació sexual, nega el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos, etc.

Per totes aquestes raons, demanem a les institucions públiques, a l’Ajuntament de Tarragona, la Diputació, el Consell Comarcal, la Generalitat, etc. QUE NO ES DONI SUPORT A AQUEST ACTE, NI S’HI DESTINI NI UN CÈNTIM DE DINER PÚBLIC.

Cridem, doncs, la ciutadania de Tarragona, a mostrar el seu rebuig a aquestes beatificacions que ofenen, discriminen i no contribueixen en res a superar les ferides encara obertes en la nostra memòria històrica.

tarragonalaica.wordpress.comhttp://tarragonalaica.wordpress.com/adhesions-realitzades/

Log in with your credentials

Forgot your details?