Tragèdia lampedusa comunicat Dones de Negre

comunicat dones de negreDones per dones dóna tot el suport a aquesta declaració de les nostres amigues Dones de Negre de Padova sobre els tràgics fet de Lampedusa i us convida a difondre aquest manifest i signar http://www.meltingpot.org/Appello-per-l-apertura-di-un-canale-umanitario-fino-all.html#.Umqqs3NH4pE

LA TRAGÈDIA DE LAMPEDUSA: PROU CEMENTIRIS MARINS D’ESTAT!!

DONES DE NEGRE DE PADOVA

http://controlaguerra.blogspot.com.es/2013/10/le-tragedie-di-lampedusa-basta-cimiteri.html?spref=fb

L’article 10 de la Constitució italiana estableix que ” l’estranger que se li nega al seu país l’exercici efectiu de les llibertats democràtiques garantides per la Constitució italiana tindrà dret d’asil en el territori de la República , de conformitat amb les condicions establertes per la llei ” .

El dret a circular lliurement d’un país a un altre ha de ser reconegut com un dret humà universal , especialment per aquells que fugen de les guerres , les persecucions, les condicions inhabitables .

Actuar per a l’aplicació d’aquesta llei és la responsabilitat de tots i cadascuna i cadascun de nosaltres , però encara més , és la responsabilitat de les institucions que han de garantir-ho.De fet , a la legislació italiana les condicions són particularment excloents i repressives , com la llei Bossi – Fini . L’alcaldessa de Lampedusa , Giusy Nicolini , és molt clara en aquest punt :

Cal derogar immediatament el delicte d’immigració clandestina. No hi ha temps a perdre. Per a això no calen taules ni comissions . Ja hi ha campanyes iniciades des de fa temps i debats en profunditat . El que ha passat és la prova més vergonyosa i més obvia de l’absurd d’aquesta Llei. És inacceptable que els supervivents d’un naufragi hagin de ser incriminats i tractats com criminals . L’abolició d’aquest delicte és un acte degut. El mínim que podem fer al nostre país ”

Ha estat en funcionament des del 18 d’octubre, la missió militar –humanitària Mare nostrum en resposta a l’enfonsament dels migrants al Canal de Sicília .Vaixells de guerra , helicòpters i fins i tot avions no tripulats per “evitar noves tragèdies “, segons el govern de Letta . L’objectiu de la missió és ambigua , no es coneixen les regles del joC .És clar que seria molt més convenient per als llocs d’observació de la Guàrdia Costanera de veure els vaixells .Aquesta nova missió militar se suma a l’acció de Frontex , l’agència europea per al control de fronteres des de 2006 , quan va ser establerta al 2012 i que ha costat 518 milions d’euros i almenys 2.000 morts cada any , a més de la repatriació forçosa de migrants a” infern” a Líbia .També agrega les altres 25 les missions militars “pau ” soldats italians desplegats a l’estranger amb 9153 soldats que suposen un cost de 1,4 milions d’ euros a l’any .La nostra experiència ens mostra que les missions militars sota la cobertura “d’humanitària” o ” de pau ” s’hi amaguen les guerres modernes ( Somàlia , l’antiga Iugoslàvia , Iraq, Afganistan , Líbia , Mali , …. ) que causen la mort , la destrucció , la pobresa , els refugiats i refugiades i l’augment de la inversió en l’exèrcit , en detriment de la despesa social en general (l’escola, la cultura , la salut .. )

CAP GUERRA ÉS HUMANITÀRIA, NO EN NOM NOSTRE:

la farsa dels funerals de les víctimes de Lampedusa a Agrigento i la cínica passarel·la governativa amb taüts buits i sense els supervivents que queden al CIE sense ni tas sols el dret a plorar de les seves famílies , en total menyspreu dels valors humans més bàsics .

la reducció a un problema de seguretat i d’emergència del fenomen de la immigració s’ha convertit en estructural, augmentat per la greu responsabilitat política del suport dels països occidentals

La mateixa lògica també condueix a la criminalització dels problemes socials , la dissidència política i qualsevol forma de protesta .Fins i tot el recent decret contra el feminicidi aprovat en temps record s’ha utilitzat com una coberta i xantatge per introduir lleis especials ” anti NO TAV ” sempre en el ‘punt de vista de la seguretat , després de la qual cosa una vegada més no va ser considerada la sol · licitud i l’experiència feminista sobre la violència masclista contra les dones .

Estem amb l’alcaldessa de Lampedusa Giusi Nicolini , que amb claredat i dignitat durant molt de temps ha estat demanant respostes diferents :

─ esborrar el delicte d’immigració il · legal

─ canviar la Llei Bossi – Fini

─ canviar la política d’ asil a Europa

─ obrir un canal humanitari a nivell europeu perquè els i les que fugen de la guerra i la persecució pugin sol·licitar asil sense arriscar les seves vides en el mar.

Signa en aquest enllaç :http://www.meltingpot.org/Appello-per-l-apertura-di-un-canale-umanitario-fino-all.html#.Umqqs3NH4pE

Nosaltres volem la vida. I davant la mort el coratge de dir-ho , per recordar i explicar. El coratge de dolor i del dol , per evitar altres morts i altres fosses marines .Volem la vida , la vida amb “l’altre i per l’altre” en un món on tantes històries i cultures s’entrellacen, llengües , religions , economies i costums es barregen enmig de dificultats i tensions , però sempre obrint espais continus d’enriquiment mutu .

Log in with your credentials

Forgot your details?