26/04 Concentració contra la sentència del judici dels Sanfermines

5 mesos després de la data en la que s’havia d’haver emés la setència per la violació múltiple, avui s’ha fet pública.
Una sentència que hem rebut amb gran
decepció i que en torna a recordar que la
justícia forma part de l’engranatge del sistema heteropatriarcal i que un cop més es posa al costat dels agressors, dels violadors.

Aquesta resolució invalida el fet que una noia jove de 18 anys va ser violada per 5 homes adults. Qui realment pot creure’s que això no és violència masclista. Com es pot ni tan sols pensar que aquesta noia va consentir? Com se’ns demana valentia per denunciar les violències quan després queda palès la complicitat de l’aparell judicial amb les violències exercides pel patriarcat?

Però aquesta sentència no és només contra la veracitat de la paraula de C.. Aquesta sentència deixa en desemparar a totes les dones que han rebut, reben i rebran violències masclistes, violències sexuals. Però per una altra banda, també és un poderós missatge a violadors, a maltractadors, a agressors i la impunitat dels seus atacs contra les dones.

Les violències sexuals són violències masclistes i cal donar-li respostes contundents, des del sistema judicial, eliminant els masclismes que continuen considerant a les dones com responsables de les violències que reben, assignant recursos per a l’acompanyament de les dones, però també cal actuar des d’altres àmbits, com el sexisme estructural del món de la comunicació o de l’educació, i en especial de la judicatura.

Cal un compromís ferm per part del conjunt de la societat en la lluita contra les violències sexuals, però exigim per part de les administracions, actuacions immediates en el camí de l’eliminació de les violències masclistes.

Nosaltres som la manada
La justícia és masclista
Si ens toquen a una, ens toquen a totes
Cap agressió sense resposta
Autodefensa feminista

26 d’abril del 2018

Novembre Feminista

 

Log in with your credentials

Forgot your details?