Un país independent del patriarcat. Col·laboració en El llibre dels colors

portadaUn país independent del patriarcat és l’aportació que hem fet a Tot un país per decidir. El Llibre de Colors per la República Catalana independent” a petició d’Esquerres per la Independència. La seva redacció ha estat un repte, doncs la demanda concreta era escriure un text de dues pàgines sobre Igualtat i això ens ha obligat a fer una gran síntesi del que per a nosaltres representa la perspectiva feminista com a eix transversal i fonamental en la construcció del país que volem per a totes i tots: just, sostenible, digne, democràtic, solidari, participatiu, equitatiu, paritari, sense violències…

Una concepció del món a través de mirades feministes és una mirada diferent del món. Sabem que el que no diguem nosaltres no sortirà a l’agenda política. Cal un canvi de paradigma perquè l’organització social, política i econòmica que governa el món, patriarcat i capitalisme salvatge de la mà, ens està portant a l’ecocidi global, sobrepassant tots els límits. Estem en temps convulsos on una minoria poderosa salvaguarda els seus privilegis gràcies a la connivència de bona part de governs i institucions locals, nacionals i internacionals. Però darrera hi ha també l’androcentrisme que menysté drets i llibertats, invisibilitza aportacions i desvaloritza els treballs i contribucions de les dones al sosteniment de la vida.

En aquest context, les catalanes i catalans reclamem una gran revolució democràtica per tal de poder esdevenir un estat nou. El reconeixement del dret d’autodeterminació nacional és indestriable del reconeixement del dret de la ciutadania a decidir-ho tot. No podem desaprofitar aquesta oportunitat de projecte col·lectiu il·lusionant. I no podem desaprofitar les aportacions de les feministes en aquest procés.

fxillibrecolorsAquest document que presentem esperem que faci reflexionar i contribueixi a posar al centre del nou estat el sosteniment de la vida, en relació responsable, solidaria i pacífica amb el nostre entorn. Apostem per la construcció d’un estat nou al món, capdavanter en la transformació social i democràtica. Aquest document és fruït del treball més extens que estem elaborant per tal de concretar el nostre somni: el país que volem les dones, resultat dels sabers,  acumulats i compartits de les companyes feministes, pensadores, acadèmiques, activistes… a totes elles el nostre reconeixement. Comptem amb totes per fer realitat el somni.

A continuació us deixem l’enllaç des del que es pot descarregar o llegir el llibre online.web del llibret: http://construimel9pais.cat/llibre-dels-colors/

El llibre de colors ha estat presentat a Barcelona el 2 de maig.

FxI

Log in with your credentials

Forgot your details?