Comunicat davant l’empresonament de 7 joves basques

Gazteria libre!Una vegada més, i ja en van tantes que no podem ni recordar-les, l’Estat Espanyol ha dut a terme un atac contra el poble basc, aquest cop, contra els i les joves rebels. Avui hem sabut que 7 joves han estat condemnades per l’Audiència Nacional a 6 anys de presó per pertinença a l’organització juvenil Segi. Durant el judici, la única prova policial contra els 28 joves acusats van ser les declaracions obtingudes en règim d’incomunicació. Declaracions que, en la majoria de casos, van ser obtingudes sota tortura, tal i com van denunciar les joves i que ha estat ratificat pel Protocol d’Istambul.

Un cop més, l’Estat ataca el cor d’aquest poble, el jovent que des de fa dècades encapçala la lluita per la independència, el socialisme i el feminisme d’Euskal Herria. El jovent que en els moments més difícils no ha acceptat les il·legalitzacions imposades, que ha seguit donant la cara pel seu poble, i que ara ho està pagant amb l’acarnissament dels enemics de la pau i la democràcia.

Des dels Països Catalans, primer de tot, volem enviar una forta abraçada a les joves empresonades, especialment a la Marina, companya de lluita al moviment feminista de Barcelona. També volem mostrar el nostre més sincer recolzament als familiars, amigues i companyes de les joves empresonades. Sabem que cap mostra de solidaritat podrà alleugerir el dolor que sentiu. Ho sabem. Però també heu de saber que no esteu soles. Que des de fa molts anys el poble català camina al vostre costat, en els moments bons i en els temps més foscos de la repressió i la guerra bruta.

I per acabar un darrer missatge per a l’Estat espanyol: Sigueu conscients que la repressió no acabarà els anhels de llibertat del poble basc. Sigueu conscients que els empresonaments no aturaran la lluita dels i les joves basques, que durant tants anys ho han donat tot per la seva terra. Sigueu conscients que cada vegada que priveu de la llibertat a una jove basca, la llibertat d’Euskal Herria és més a prop.

I des de cada una de les nostres veus, volem cridar ben fort que JA N’HI HA PROU, ASKI DA!

Ja n’hi ha prou d’atacar la joventut basca! Ja n’hi ha prou d’empresonaments de les nostres companyes! Ja n’hi ha prou d’atacar tot un poble! UTZI BAKEAN EUSKAL GAZTERIA!

Solidaritat internacionalista i feminista.

Gatamaula Feminista

AmicsiAmigues d’EuskalHerria

Log in with your credentials

Forgot your details?