10/09::. Zona temporalment relacional

ZONA TEMPORALMENT RELACIONAL

LES DE FEMART I EL MACBA

Zona temporalment relacional FemArt

Dimarts 10 de setembre a les 19h, la Mercè Otero (activista feminista, Centre de Documentació de Ca La Dona), Julia Lull (activista feminista, FemArt), Diego Marchante (activista trans, Universitat de Barcelona, PEI del MACBA) participaran a la Zona temporalment relacional, una activitat mediada per Anna Fando (Premi Art Jove d’investigació 2019).

L’objectiu d’aquesta Zona Temporalment Relacional és oferir un marc de reflexió sobre les pràctiques artístiques autònomes i les seves relacions amb la institució: per què hi ha projectes artístics o moviments socials de llarga trajectòria oblidats pel museu? En funció de quins paràmetres s’interessa per uns i descarta presentar-ne uns altres? De quina manera s’afronta la desconfiança o el desinterès per forjar relacions institucionals des dels moviments socials? Quin paper juguen els processos de legitimació produïts des de la institució en els circuits alternatius de l’art? Com s’assimilen les pràctiques institucionals? Quines són les estratègies que fa servir el museu per introduir les lluites socials i els discursos crítics? Com es materialitzen les col·laboracions entre els projectes sorgits del museu i els col·lectius activistes? Quines possibilitats tenen els activismes feministes de formar part del museu?

Aquest projecte sorgeix de la recerca que estudia lligams entre FemArt, una mostra de comissariat feminista amb 25 anys de trajectòria; Ca La Dona, un espai d’acció feminista emblemàtic de la ciutat, i el MACBA. La investigació s’ocupa d’analitzar la concepció simbòlica del museu des de l’imaginari activista de la ciutat; examinar la presència de dones artistes i activistes a la col·lecció, exposicions i activitats del museu, i observar les metodologies de catalogació que fa servir el MACBA en l’arxiu d’aquestes pràctiques autònomes.

L’activitat es desenvolupa en el marc de l’exposició Una archiva del DIY, de Gelen Jeleton.

10 DE SETEMBRE, A LES 19 h
Lloc: Planta baixa del CED
Entrada lliure. Sense inscripció prèvia.

Log in with your credentials

Forgot your details?