12 i 13/12:. La vida de les històries. El testimoni filmat

Compartim informació referent al seminari internacional “La vida de les històries. El testimoni filmat“, que organitzem els dies 12 i 13 de desembre a la Universitat de Barcelona, Fundació Antoni Tàpies i Filmoteca de Catalunya. L’activitat és gratuïta (excepte les sessions golfes a la Filmoteca de Catalunya).
Mitjançant debats, projeccions i una visita guiada a l’exposició “Susan Meiselas.Mediacions” de mà de la fotògrafa, proposem un debat estètic, filosòfic i polític sobre la controvertida figura del testimoni des de les arts i les pràctiques audiovisuals.
A la Filmoteca de Catalunya, es projectarà per primer cop a l’estat Espanyol la pel·lícula Memories of the Eichmann Trial, de David Perlov (13/12 a les 21h). La sessió serà presentada per les restauradores de la pel.lícula, Liat Benhabib (Yad Vashem Visual Center) i Yael Perlov (cineasta i filla de David Perlov). La pel·lícula, restaurada l’any 2011, va estar subtitulada al castellà per aquesta ocasió.
Amb la participació de: Emmanuel Alloa (Filòsof, University of St. Gallen, Switzerland), Liat Benhabib (Directora de Yad Vashem Visual Center), Nancy Berthier (Directora de l’Institut d’Études hispàniques de l’ Université Paris-Sorbonne), Fina Birulés (Filòsofa, Universitat de Barcelona), Carles Guerra (Director de la Fundación Antoni Tàpies), Arturo Lozano (Historiador del Cine, Universitat de Lleida (UdL)), Marta Marín Dòmine (Directora del Center of Memory and Testimony Studies de la Wilfrid Laurier University), Arnaud des Pallieres (Filmmaker), Susan Meiselas (Fotògrafa, membre de Magnum Photos), Manuela Morgaine (Cineasta, artista i escriptora), Rithy Panh(Cineasta, per videoconferència), Yael Perlov (Cineasta), Vicente Sánchez-Biosca (Historiador del cine, Universitat de València – UV), Esther Shalev-Gerz (Artista), Susana de Sousa Dias (Cineasta).

Comissariada per Marina Vinyes Albes i co-dirigida per Jordi Guixé i Ricard Conesa, “La vida de les històries. El testiomoni filmat” és una iniciativa de l’EUROM. European Observatory on Memories de la Fundació Solidaritat UBamb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i en col·laboració amb l’Institut dels Passats Presents, la Filmoteca de Catalunya, el Centre de Recherches Interdisciplinaires sur les Mondes Ibériques Contemporains de la Universitat de París-Sorbonne, la Fundació Antoni Tàpies i Yad Vashem Visual Center.

Comissariat: Marina Vinyes Albes
marina.vinyes@gmail.com / +34 634 505 669 / +33 (0)6 88 00 60 37

Premsa i comunicació: Fernanda Zanuzzi
fernanda.zanuzzi@ub.edu / +34 685821203

Log in with your credentials

Forgot your details?