13/03::. Nicaragua: la lluita camperola, ambientalista i feminista a la Bonne

13 de MARÇ a les 19.00h a La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison

Nicaragua: la lluita camperola, ambientalista i feminista

A gairebé un any de l’inici de les protestes socials a Nicaragua, la lideresa camperola Francisca Ramírez, actualment a l’exili, juntament amb la defensora ambientalista Mónica López i la feminista María Teresa Blandón, visiten Barcelona per demanar justícia, democràcia i llibertat per al poble de Nicaragua.

Les tres activistes participen de la Unidad Nacional Azul y Blanco (UNAB), composta per 70 moviments i associacions, entre ells, l’Articulació de Moviments Socials (AMS), a la qual pertanyen Francisca Ramirez i Mónica Lopez, i l’ Articulació Feminista, de la qual és part María Teresa Blandón.

El dimecres 13 de març participaran d’un acte públic a l’Espai Francesca Bonnemaison convocat per SOSNicaragua-Barcelona i las Feministas Autoconvocadas Barcelona on explicaran la situació actual a Nicaragua i les demandes dels moviments socials i la ciutadania enfront del govern dels Ortega-Murillo.

Després de la crisi d’abril del 2018, a Nicaragua res ha tornat a la normalitat. Actualment, les dades de la repressió són: 777 persones desaparegudes i preses polítiques; 561 persones assassinades; més de 40.000 persones han sol·licitat refugi a a Costa Rica.

En un recent informe, la Comissió Interamericana de Drets Humans, a través del Grup Interdisciplinari d’Experts Independents (GIEI) , ha determinat que l’estat nicaragüenc va cometre Crims de lesa humanitat en contra de manifestants durant els fets de violència ocorreguts des del 18 d’abril fins al 20 maig 2018 a Nicaragua.

Log in with your credentials

Forgot your details?