Seguim en moviment davant la contrareforma de l’avortament

#alertafeminista   #VdeVagina

Davant l’ofensiva institucional engegada pel Govern espanyol per aprovar la contrarreforma de la llei d’avortament impulsada pel Ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït vol manifestar el següent:

Tot i que  el Consell General del Poder Judicial, el Consell Fiscal i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat  han donat el vist i plau a l’avantprojecte de llei de Gallardon, recordem que la contrarreforma encara no està aprovada i la llei del 2010 es manté vigent. Es preveu que el Ministre presenti la seva proposta molt aviat al Consell de Ministres que es reuneix els divendres, el que suposaria l’inici de la tramitació parlamentària. La llei passaria al Senat i aquest l’hauria d’aprovar perquè passi el Congrés dels Diputats, el darrer tràmit per la seva aprovació.

Si finalment el Congrés dels Diputats aprova la contrarreforma de l’avortament, convoquem a totes les persones, col·lectius i organitzacions solidàries amb el dret a decidir de les dones sobre el seu propi cos d’arreu del territori català i més enllà a  concentrar-se davant la Delegació de Govern o seu del PP de la seva ciutat o poble a les 19h d’aquell mateix dia per mostrar el nostre rebuig a una llei que atenta contra els drets sexuals i reproductius de les dones i la salut pública. I estiguem atentes a les convocatòries que hi haurà aquells dies!

El proper dia 5 de juliol, us convidem a sumar-vos a l’acció descentralitzada #VdeVagina per defensar que nosaltres decidim. Si el vostre col·lectiu o organització vol sumar-se i encara no heu rebut la informació, podeu contactar-nos a dretalpropicos@gmail.com.  Estigueu atentes i atents…

A més, la Campanya us convida a sumar-vos a l’acte de presentació del documental sobre el Tren de la Llibertat, mobilització de l’1 de febrer passat a Madrid en defensa de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva de 2010, que organitza la Plataforma Nosaltres Decidim el proper 10 de juliol al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona a les 19h.

Ens trobarem també als carrers per continuar refermant el 28 de setembre com el nostre Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament. Aquell dia, arreu del món, caminarem plegades pel tornar a dir que les dones decidim, la societat recolza, i l’Estat garanteix.

——————————————————-

La Campanya va ser creada el 2008 davant l’ofensiva contra les clíniques d’avortament i defensa les reivindicacions històriques del moviment feminista pel que fa al dret al propi cos: educació sexual i afectiva en tot el currículum escolar, anticonceptius segurs, eficaços, gratuïts i accessibles i avortament lliure i gratuït com a prestació sanitària normalitzada a la sanitat pública

#VdeVagina, #VdeVulva, #VdeVioleta, #VdeVictòria

Ni el Govern espanyol ni Gallardon ens negaran la decissió!

Nosaltres parim, nosaltres decidim!

Davant la ofensiva misógina i fonamentalista, desobediencia feminista!

Log in with your credentials

Forgot your details?