REVELADES, la nova exposició de FemArt que podeu visitar a Ca la dona

Dijous dia 18 de març, FemArt va inaugurar a l’espai expositiu de Ca la Dona  l’exposició REVELADAS, on es pot veure l’obra col·lectiva i individual de Charo Corrales i Aline Part. 

La inauguració va comptar amb l’assistència presencial de les dues artistes i ens van regalar una magnífica performance que es titula Dol, que va ser enregistrada i properament penjarem a la nostra Web

L’exposició és el resultat de la col·laboració i la complicitat creativa i política  de les dues artistes, una sevillana i l’altre francesa, dues dones mares, migrants i solteres que s’autodefineixen com a “Amartistas de Casa” y “Amactivistas”. De la seva unió va sorgir el projecte Bendita Mujer com a plataforma per convidar a reflexionar sobre la situació de sotmetiment i violència en la que el sistema polític patriarcal ens ha volgut situar a les dones. Des de que es trobaren en 2015 i des de la coincidència en el dolor i la frustració que produeix en les dones el subterfugi patriarcal de l’amor romàntic, es rebel·len i es revelen col·lectivament. Es tracta d’una revelació contagiosa gens solitària i molt solidària, radicalment feminista, que  exposant-se esdevé un gest polític provocador i propositiu.

Les produccions artístiques de Charo i Aline són multidisciplinaris i ambdues treballen amb diversitat de suports: fotografia, vídeo, ceràmica, dibuix, reciclatge objectual, poesia, performance i instal·lacions…i també amb suport tèxtil, on es recupera el fil genealògic del brodat, de les randes i del croxet per projectar perspectives feministes

L’exposició Revelades defuig dels victimismes i assumeix el repte d’obrir-nos els ulls a través de l’art per tal que juntes ens revelem/rebel·lem fortes. 

Charo Corrales (1968, Cádiz) és una artista multidisciplinària formada a Anglaterra i que ha realitzat la major part de la seva obra a Sevilla, on viu. La seva obra  empren la exploració de la seva identitat de dona i ho fa reivindicant la llibertat d’expressió personal i la crítica feminista. Des de 2012 dirigeix i coordina l’espai cultural A pié de calle, a Sevilla i des de 2017 forma part del Col·lectiu).  El 2015 funda amb Aline Part el col·lectiu Bendita Mujer . El 2019  va comissariar les exposicions Ajuar i Maculadas sin remedio. Ha participat en el Festival BFOTO, en el Festival MULA FEST, en el festival de performance Acción XM2 a la Juan Gallery, ART Sevilla, en  JUSTMAD, en el Festival COHETE TOLEDO i en la VII Bienal de Arte Textil Contemporáneo de Txato Benet, i en nombrosos esdeveniments artístics. La seva obra Con flores a Maria, va ser incorporada a la Col·lecció d’art contemporani Censored de Xato Benet , el 2019.

Aline Part (1984, Pau, França) va estudiar arts plàstiques a Tolosa. Després se’n va anar a viure 10 anys a Sevilla, on va cursar estudis de ceràmica, fotografia i gestió cultural. Allí es va enamorar va tenir dos criatures i es va separar del pare dels seus fills. I va conèixer a Charo Corrales amb la que va fundar el col·lectiu Bendita Mujer. La seva història personal és la base de la seva matèria artística crítica amb el patriarcat. Ha  exposat a Sevilla i Madrid i ha participat en nombroses convocatòries col·lectives i festivals d’art a França i a España i també a Cuba i Colòmbia:  com l’exposició Nosotras que nos queremos tanto, amb  Charo Corrales, Sevilla (2018),  Maculadas sin remedio  (2019),  les mostres  de FEMART 2017 i 2019 (Ca la dona, Barcelona), la exposició Ruptura del col·lectiu Bendita  mujer (Sevilla, 2016), o la participació en la col·lectiva INTIMEDIA, en Marsella (2015) o en el festival Inund’ART, en Girona (2012)… Actualment viu al País Vasc francés. 

La Expo es pot visitar totes les tardes de dimarts a dijous de 17h a 20h, sense cita prèvia, però amb cura del compliment del protocol de salut degut a la pandèmia. Per visites en grup  (no més de 15 persones) contacteu amb mostrafemart@gmail.com. És possible concertar visites en grup els dissabtes.

Log in with your credentials

Forgot your details?