14/11 al 14/01:. Susan Meiselas a La Bonne

bonneArrel de l’exposició Susan Meiselas. Mediacions, co-organitzem amb la Fundació Tàpies dues propostes al voltant de l’obra de aquesta fotògrafa.

Susan Meiselas a La Bonne 

14 de novembre del 2017 – 14 de gener del 2018. 

Trobada de Susan Meiselas amb els col·lectius TAMAIA. Viure sense violencia i Drac Màgic

Drac Màgic. iTamaia. Viure sense violencia amb els col·lectius de taula rodonal’exposició i fem una 14 de novembre inaugurem Volem crear un espai de trobada i intercanvi utilitzant com a punt de partida la representació de les violències masclistes que proposa la sèrie fotogràfica de Meiselas.

Serà a les 19h a la Sala Vallespí.

A partir de dues sèries fotogràfiques de Meiselas, Archives of Abuse (Arxius del maltractament, 1991-1992) i A Room of Their Own (Una habitació pròpia, 2017), La Bonne i la Fundació Antoni Tàpies proposen un espai per a debatre la representació de la violència masclista. En aquestes sèries Meiselas s’endinsa en les representacions de la violència masclista a través de les cases d’acollida on es refugien les dones maltractades, dels seus testimonis i dels registres policials que es generen quan tenen lloc les agressions masclistes. A Archives of abuse, Meiselas va treballar conjuntament amb el Departament de Policia de la ciutat de San Francisco. La fotògrafa acompanyava els policies en els moments d’intervenció i protecció de dones víctimes de violència masclista. Tot respectant i protegint la identitat de les víctimes, Meiselas seguia de prop el procés de documentació i mediació dels agents. A Room of Their Own és un projecte que va realitzar en col·laboració amb Multistory per tal d’encarar el problema de la violència masclista a la regió de Black Country (Regne Unit). En aquesta ocasió, Meiselas va desenvolupar un projecte de col·laboració amb les dones refugiades en centres d’acollida. Aquelles que van participar voluntàriament van compartir amb la fotògrafa l’anhel de ser dones lliures. El punt de partida d’aquest camí és l’habitació pròpia que els centres d’acollida faciliten.

Així mateix, es projectaran dues pel·lícules de Susan Meiselas, Voyages (Periples, 1985) i Pictures from a Revolution (Imatges d’una revolució, 1991) amb la col·laboració de La Mostra Internacional de Films de Dones. Dates per definir.

https://labonne.us4.list-manage.com/track/click?u=524086e1dc7a0ef831a7b25f8&id=4a29f83300&e=4c2494fde2

Log in with your credentials

Forgot your details?