Fins al 13/11:. Prime Time (Sala Muntaner)

Dossier Prime Time Nurosfera 2017_Página_01

 SINOPSI

Glòria Aran és una estrella televisiva coneguda a tot el país pel seu personatge protagonista de la telenovel.la Gent de Sort, que aviat complirà 40 anys en antena.

Avui l’ha citat la Gina Guasch, la productora actual de la sèrie, amb qui té una

relació molt propera per ser filla del seu antic mentor i

productor. La Glòria sospita que la propera temporada de la sèrie inclourà un

homenatge a la seva carrera; la Gina, però, té uns plans ben diferents per a aquest aniversari, que tenen a veure amb canvis que proposa la cadena i que

inclouen l’arribada de Roc Biaix, el nou cap de guionistes.

Prime Time és una comèdia on tres personatges relacionats amb el món de la televisió hauran de qüestionar-se què vol dir fer‐se gran en un medi on es promociona i es ven la joventut. Des de posicions i perspectives ben diferents, tots tres descobriran que la popularitat o l’èxit, com la visió de l’edat, són tan volàtils com els mercats, les audiències, i els seus volubles canvis de percepció.

COMENTARI d’ Aina Fortuny Ruiz sobre l’obra

“Volem desmuntar els estereotips negatius que hi ha sobre la vellesa i a la vegada, aportar un punt irònic respecte els models d’envelliment recents que la disfressen d’ideals de joventut” afirma la seva creadora Núria Casado. I això ho aconsegueix a través d’una peça que mostra com una estrella televisiva es veu obligada a representar dos personatges que entenen l’envelliment de formes completament contràries. Una el percep com una cosa negativa mentre que l’altra fa tot el possible per mantenir-se jove i comportar-se com a tal.

A partir d’aquí, Prime Time raona sobre què significa fer-se gran en el món de la televisió. “La idea és utilitzar la televisió com a mirall de la societat ” assegura Casado. Una societat que, tal i com evidencia l’obra, valora molts cops els èxits en funció de l’edat de qui els ha assolit. Amb el format de tragicomèdia, l’espectacle pretén criticar la discriminació per l’edat i amb aquesta voluntat, no deixa indiferent a ningú.

“El personatge m’ha ajudat a organitzar aquest moment tan delicat i excitant de la meva vida” comenta Imma Colomer, que just acaba de complir els 70 anys. I no només a ella. La veritat és que l’obra fa pensar, a tot tipus de públic, sobre l’exclusió que la societat comet cap a les persones grans. I a la vegada, ensenya que “envellir és un èxit en si mateix i morir abans de fer-se vell és en cert sentit una derrota.” Prime Time acaba dient al públic gran que el guió que els espera encara està per escriure. I si el guió ha de ser com el d’aquesta obra, l’èxit del que parlen està assegurat.

Intèrprets: Imma Colomer, Dafnis Balduz, Núria Casado

 Autora: Núria Casado Gual

Direcció i vídeoÒscar Sánchez H.

Log in with your credentials

Forgot your details?