[CROWDFUNDING] Juntes som Heroies – Tamaia

cartell_Goteo_pTamaia engega un crowdfunding per finançar un nou grup d’escriptura terapèutica com a eina dins del procés de recuperació de dones que pateixen violència masclista. La campanya està activa a la plataforma Goteo.org i us animem a recolzar-la i difondre-la: http://goteo.cc/tamaia

L’any 2004 un grup de dones de Tamaia va proposar fer un taller d’escriptura per denunciar sense paliatius la violència masclista a que havien estat sotmeses i per obrir noves finestres a la llum i a la confiança. Les animava la necessitat d’una revisió profunda sobre la pròpia vida, els patrons mentals, el sentit de l’amor i de la família i un llarg etcètera. Fruit d’aquest primer taller van editar, junt amb Icària Editorial, el llibre ‘Ni príncipes ni perdices. Set històries de dones que diuen prou’, que recull els textos de totes les dones del grup.

Enguany a Tamaia, coincidint amb el seu 25è aniversari, volen ampliar l’experiència amb un nou grup i amb noves idees, oferint a les dones que pateixen una situació de violència una eina més per nodrir els seus processos de recuperació. El taller d’escriptura de Tamaia resulta terapèutic en dos sentits:

– pel fet de ser grupal i basar-se en el compartir i el suport mutu,

– pel fet d’usar una eina creativa, l’escriptura, per expressar, vehicular, organitzar i prendre consciència de les emocions i experiències viscudes.

Necessiten recaptar 13.200€ abans de l’1 de desembre, si no el taller no es podrà realitzar. Qualsevol ajuda, per petita que sigui, és molt valuosa.

25 ANIVERSARI

A banda, us convidem a celebrar junt amb Tamaia Viure Sense Violència els seus 25 anys.;) Tamaia va néixer l’any 92 amb la creació d’un grup d’ajuda mútua per a dones maltractades. Després van obrir el grup a altres dones afectades i van crear un espai d’informació sobre la Violència Familiar. Des de l’any 2006 són cooperativa perquè el cooperativisme comparteix valors del feminisme: igualtat, cooperació, autonomia, compromís.

Podeu apuntar-vos i difondre l’event de facebook: bit.ly/25AnysDeSororitat

PROGRAMA

Taula col·loqui: La pràctica que col·loca les dones en el centre

20 novembre 2017

al Pati Manning

18 a 20h

Taula de diàleg plantejada des de la multidisciplinarietat dels diversos àmbits d’intervenció amb dones que pateixen o han patit violència masclista. L’objectiu és compartir les estratègies, metodologies i pràctiques feministes en el suport a dones, desenvolupades durant els últims 25 anys.

Sororitat feminista davant la violència masclista: TAMAIA, 25 anys

22 novembre 2017

Espai Francesca Bonnemaison – Sala Cuina

9:15 a 13h

Anàlisi de la incidència i la confluència dels moviments de dones en l’evolució en l’àmbit institucional per a l’eradicació de la violència masclista. Aquesta taula de diàleg posarà en context els canvis pel que fa als drets de les dones en relació a la violència masclista durant els últims 25 anys. Es centrarà en visibilitzar i debatre, a part dels canvis polítics i legislatius, quines realitats es troben les dones des de les seves pràctiques com a polítiques i com activistes.

Celebrant la Sororidad

24 novembre 2017

Ca la Dona

Activitat només per a dones

18 a 20:30h

Espai per compartir experiències singulars de sororitat i reflexionar juntes sobre el que ha significat posar nom a pràctiques i sabers silenciats, que formen part de la genealogia de les dones. Què ens aporta? Com ens transforma? Dones diverses intervindran per aportar la seva mirada sobre aquest concepte clau del feminisme.

Log in with your credentials

Forgot your details?