23/09:: Jornada de Coordinació Estatal cap a la Vaga Feminista 8M 2018

23S JORNADA DE COORDINACIÓ ESTATAL CAP A la VAGA FEMINISTA 8M2018

Fa uns mesos, col·lectius feministes ens reunírem a Madrid per a parlar sobre com organitzar-nos de cara a la propera vaga del 8 de març. Decidírem fer la pròxima trobada a Elx, per a descentralitzar i perquè ens feia moltíssima il·lusió ser amfitriones d’aquest esdeveniment tan bonic i potent.

El 8 de març del 2017 dones de tot el món ens organitzàrem per a fer diferents tipus de vaga i mostrar-nos a nosaltres mateixes i al món que no estem conformes i que encara queda molt per a acabar amb el sistema heteropatriarcal en el qual vivim. Enguany volem anar més enllà, volem que aquesta vaga siga encara més forta, i creiem que una de les primeres coses que hem de fer és coordinar-nos d’alguna manera perquè aprenent unes d’altres podrem treballar millor, i perquè la unió fa la força.

Aquestes jornades ens serviran per a crear i reforçar llaços entre companyes de diferents llocs, per tal d’analitzar en profunditat com va ser la vaga de l’any passat, per a (re)pensar què volem d’aquest dia i per a decidir de quina forma.

HORARI I DESCRIPCIÓ DE LES JORNADES 10 – 10:30h PRESENTACIÓ

10:30 – 11:30h POSADA EN COMÚ D’EXPERIÈNCIES DEL 8M 2017

 Ací podrem saber com es va viure el 8M del 2017 en altres llocs: dubtes i problemes que van sorgir, com es van resoldre, què van aprendre, etc.  

11:30 – 12:30h MESA D’EXPERIÈNCIES DE VAGA 

Tindrem a diferents col·lectius de dones amb experiència de vaga laboral, de consum i de fam.  

12:30 – 13h DESCANS  

13 – 14:30h MESA DE TREBALL SOBRE DIFERENTS ASPECTES DE LA VAGA

Dins d’aquesta mesa de treball tindrem 4 meses paral·leles, en cadascuna de les quals es tractarà un tipus de vaga diferent: laboral, de consum, de cures i estudiantil. Tractarem cadascuna de manera separada perquè considerem que són àmbits diferents i que impliquen formes de fer diferents. Parlarem sobre com podem enfocar-les de cara al 8M, quines demandes específiques volem reflectir en cadascuna, etc.  

14:30 – 16h: MENJAR VEGÀ A PREU LLIURE 

16 – 18h MESA DE TREBALL: QÜESTIONS PRÀCTIQUES D’ORGANITZACIÓ

En aquesta taula tractarem qüestions més tècniques i pràctiques de cara a la vaga. Estarà dividida en dues parts de 45 minuts cadascuna i dedicarem els primers 15 minuts aproximadament per a debatre què nivell d’autonomia/ (des)centralització volem de cara a la vaga. Tindrem les següents 6 meses en les dues parts, de manera que cada persona podrà rotar i participar en dues meses en total:

-Contingut/Manifest: Entre d’altres coses, podrem parlar sobre què volem d’aquesta vaga i del 8M, quines són les nostres reivindicacions i demandes, els punts bàsics per a un manifest comú (o no), etc. -Accions: Volem accions prèvies al 8M i/o durant? Quin tipus d’accions: campanyes de sensibilització, performance, etc? -Relació amb partits polítics i institucions.  -Organització: Com volem organitzar-nos a partir d’ara? Quines eines poden ser-nos més útils?, etc. -Difusió: Volem fer algun tipus de difusió conjunta i comuna? Quines eines podem utilitzar per a donar a conèixer aquesta vaga?, etc. -Coordinació Internacional. Connectarem amb companyes d’altres parts del món per a veure les possibilitats d’una coordinació internacional.

ON ES FARAN LA JORNADA?  La Jornada es tindrà lloc all centre públic cultural L’Escorxador.  L’adreça és C/ Curtidors, 23. Elx (Alacant)

ALLOTJAMENT, MENJAR I ESPAI INFANTIL En el mateix espai on se celebraran les jornades s’habilitarà una sala per a les que necessiteu allotjament, n’hauran lliteres i matalassos, amb llençols i coixins. La sala disposa de banys amb dutxes i taquilles. Companyes voluntàries gestionaran el menjador i l’espai infantil que estarà dins del propi recinte de L’ Escorxador. El menjar serà vegano.

PREU LLIURE El menjar i la beguda de les jornades tindrà preu lliure perquè entre totes fem una jornada autogestionada. Les que tinguen més recursos econòmics o no tinguem que desplaçar-nos molt lluny podem contribuir per a facilitar les que tenen menys recursos econòmics i han de fer un major esforç. Hi haurà uns pots on podreu aportar el que considereu. L’objectiu de tot açò és fer-vos més accessible la participació en les jornades i que per descomptat, ningú es quede sense poder venir per motius de diners!!

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSetGfoSlZp5igMRRJ2dLUnGVQaFJAucGIf9PiBAeIrqqhTYWA/formResponse

COMPARTIR TRANSPORT FINS A ELX 

Hem creat un grup de Facebook al que todes tindreu accés per a facilitar que pugueu compartir cotxe i despeses fins a Elx. Una vegada més, us deixem l’enllaç ací: https://www.facebook.com/groups/2036003903298940/?ref=group_browse_new

MÉS INFORMACIÓ Per a més informació, pots escriure’ns a huelgafeminista2018@gmail.com

Log in with your credentials

Forgot your details?