No pot haver-hi pau sense justícia, igualtat i dignitat per a tothom

Dia Internacional de la Pau: Dijous 21 de setembre:

No pot haver-hi pau sense justícia, igualtat i dignitat per a tothom

Ens reunim amb l’esperança i el convenciment de crear un futur amb major pau. Però també ens apleguem en el dolor compartit per la pèrdua de vides valuoses degudes a la violència en totes les seves formes, inclòs el terrorisme i/o el terrorisme d’estat, de les corporacions multinacionals i el terror de la violència domèstica.  

Plorem  per la pèrdua de les vides en actes terroristes. Les següent llocs han patit atacs en només els darrers sis mesos: Barcelona; Charlottesville, Estats Units; Turku, Finlàndia; Stockholm, Suècia; Manchester i Londres a Regne Unit; Paris and Nize a França; Berlin, Alemanya; Brussel·les, Bèlgica; Surgut, Rússia; Maiduguri, Nigèria; Ouagadougou, Burkina Faso; Kabul, Afganistan; Bagdad, Iraq; Quetta, Pakistan; Marawi, Filipines i tantes altres.

Rebutgem aquells que afavoreixen el benefici per damunt de les persones. Recordem aquells que moriren a l’edifici Grenfell Tower a Londres; ofegats in Houston a Texas, els treballadors immigrants a Qatar, els treballadors de les fàbriques a Bangladesh i molts més.

Hem d’aturar  la desregulació creixent que acabarà amb el nostre planeta. Els mitjans de subsistència d’aquells més directament afectats per les conseqüències adverses de l’escalfament global estan sent amenaçades i s’està produint la pèrdua irreversible d’espècies i els seus hàbits.

Abominem  la criminalització de la nostra comunitat LBTGIQ que en molts indrets del món és rebutjada, perseguida i assassinada per la tria d’aquells a qui estimen.

Lluitem per les dones i homes de color que han mort o han resultat ferits a mans de les autoritats. Estem al costat de les seves famílies que han mostrat el coratge i la perseverança de cercar la veritat, la justícia i lluitar contra la impunitat.

Encenem el llum vermell  als privilegiats que es beneficien de polítiques racistes i insistim en reclamar la igualtat de drets per a tothom com a únic camí per fer justícia.

Cal que eduquem la canalla perquè no perpetuï un sistema de racisme arrelat al sistema, alhora que els preparem perquè es responsabilitzin de deixar un millor llegat a les nostre comunitats.

Denunciem les vides per sempre més perdudes, destruïdes per la violència domèstica així com la utilització de les dones com a arma de guerra generant efectes devastadors durant generacions a través de la negació dels drets més bàsics, la violació, i la subjugació.

Donem la nostra protecció a aquells refugiats que fugen de les seves llars i països devastats per les guerres i causes sobre les que no tenen pas capacitat de control – i per aquells nombrosíssims nenes i nens innocents que es queden sense llar i són vulnerables -. Defensem aquells que són deportats, retinguts en centres de detenció en què els drets humans no es respecten.

No podem permetre el greu perjudici de la pèrdua de vides per les contínues guerres a Síria, Iemen, Sud Àfrica  i  Afganistan. Ens erigim en testimonis de la proliferació de la indústria armamentista que no dubte a fer arribar les armes a les mans dels qui infringeixen els drets humans.

Ens trobarem plegats. Ens escoltarem els uns als altres. Aprendrem els uns dels altres.

      ENS MANIFESTEM PLEGATS PER LA PAU CONTRA LES FORCES DE L’ODI I DE LA EXCLUSIÓ.

@womensmarchbcn

Log in with your credentials

Forgot your details?