16/10::. Diàleg Gayatri Spivak / Marina Garcés – Biennal de Pensament

“L’educació del futur” és un dels diàlegs emmarcats dins de la Biennal de Pensament – Ciutat Oberta, que tindrà lloc a la Plaça Joan Coromines del CCCB. Gayatri Spivak, una de les pensadores més influents del món contemporani, parlarà amb la filòsofa Marina Garcés, autora de llibres tan destacats com “Filosofia inacabada” i “Ciutat Princesa”, sobre l’ensenyament i l’educació en un món globalitzat i massiu. Entrada gratuïta fins a completar l’aforament. Pels que no puguin assistir, hi haurà la possibilitat de seguir el debat via streaming des del web del CCCB.

DESCRIPCIÓ DEL DIÀLEG

La globalització i la nova era d’informació massiva i accelerada exigeixen una reflexió profunda sobre l’ensenyament. L’educació corre el risc de caure en una tendència que imposa certs paràmetres com l’eficiència, el rendiment o la velocitat.

Front a aquesta realitat, la pensadora índia Gayatri Spivak reivindica l’ensenyament lent i el paper d’escoles i mestres locals. Coneguda internacionalment pels seus estudis sobre el postcolonialisme, Spivak proposa crear espais independents de la cultura dominant per donar veu als més vulnerables i oferir-los la possibilitat d’abandonar la seva condició subalterna. I ella mateixa ho posa en pràctica amb un projecte amb mestres d’escoles rurals de Calcuta.

Gayatri Spivak dialogarà amb la filòsofa Marina Garcés, que defensa que l’educació ha de ser emancipadora i que no només s’ha de produir a les escoles i a les llars, sinó que afecta al conjunt de la vida col·lectiva.

http://www.cccb.org/ca/activitats/fitxa/dialeg-entre-gayatri-spivak-i-marina-garces/229667

CARACTERÍSTIQUES DE L’ESDEVENIMENT

Dia: Dimarts 16 d’octubre a les 19:30h
Lloc: Plaça Joan Coromines
Idioma: Català / Anglès (Servei de traducció simultània anglès-català)
Entrada: Gratuïta fins a completar aforament (no es requereix inscripció prèvia).

QUÈ ÉS LA BIENNAL DE PENSAMENT – CIUTAT OBERTA?

Les ciutats constitueixen els principals escenaris de les múltiples transformacions que marquen el nostre canvi d’època. #CiutatOberta

La Biennal de Pensament – Ciutat Oberta és un cicle de debats, performances, concerts i xerrades que neix de la mà de Barcelona Cultura aquest 2018 amb la intenció de connectar el debat sobre el paper de les ciutats d’avui amb els grans reptes de la societat contemporània.

Durant tota la Biennal, que té lloc del 15 al 21 d’octubre, el CCCB organitza diverses activitats que aborden temes d’actualitat candent com les migracions, el feminisme, la diversitat cultural i les identitats de gènere amb la finalitat de contribuir a la reflexió sobre les ciutats que necessitem.

L’ objectiu de la Biennal és obrir el debat sobre les ciutats que volem i necessitem, amb mirades plurals i la participació de tothom. Una setmana de reflexions, preguntes i experiències. Una festa de les idees.

La Biennal és un projecte impulsat per l’ Ajuntament de Barcelona que compta amb la participació de múltiples agents i entitats de la ciutat. Tota la informació aquí: www.biennalciutatoberta.barcelona

Log in with your credentials

Forgot your details?