16n:: TGN: 1es Jornades Feministes dels Països Catalans

sli-femppcc01

Gatamaula ens fan arribar aquestes jornades feministes dels Països Catalans, de les que són coorganitzadores

(tota la info aquí: bloc de les jornades)

Els col·lectius feministes anticapitalistes A Cavall de Forques, Acció Lila, Adona’t, Cau de Llunes, Gatamaula, Justa Revolta, La Ruda i l’Hora Bruixa us convidem a les Primeres Jornades feministes dels Països Catalans, que se celebraran el pròxim dissabte 16 de novembre a Tarragona.

Les Jornades feministes dels Països Catalans, tenen per objectiu la trobada de diversos col·lectius i individualitats feministes d’aquest territori per tal de conèixer-nos més enllà del nostre àmbit local i crear un espai de trobada, debat i lluita.

En els darrers anys, han sorgit col·lectius feministes a molts pobles, viles i barris que mostren la voluntat d’organitzar-nos en espais que s’oposin a l’heteropatriarcat capitalista. De moltes maneres i intensitats diferents, individual i col·lectivament dones, lesbianes i trans hi estem fent front: participant en una concentració o mobilització massiva, reenviant un mail, amb l’acció durecta, repartint una octaveta, participant en una petonada davant d’una església, escridassant els antiavortistes, anant a reunions, enganxant cartells, transformant les nostres relacions afectives i sexuals, replantejant-nos els nostres rols i identitats, plantant cara a les humiliacions quotidianes quan ens increpen pel carrer, fent debats, ocupant l’espai públic, fent perfomances, perdent la por.

Amb aquestes jornades volem presentar i debatre temes que ens preocupen i travessen, compartir eines i a bastir aliances que ens ajudin a fer de la solidaritat feminista una realitat. Organitzat en un dia de formació i debat, volem debatre en grups algunes qüestions que ens semblen un bon començament: quin és el subjecte sobre el que volem construir el feminisme dels Països Catalans? Quines visions tenim sobre com encarar la lluita pels dret al propi cos? Com treballem per avançar cap a una vaga de cures? Com organitzem l’autodefensa feminista? De quina forma ens relacionem amb altres moviments socials?

Volem fer d’aquestes jornades un espai on totes ens hi sentim còmodes per a participar: totes tenim alguna cosa a dir sobre les qüestions que ens inquieten! Volem aprendre de les diferents visions i crear un espai de construcció i lluita per, en definitiva, poder anar avançant en la construcció del moviment feminista als Països Catalans!

Obert a dones, lesbianes i trans!

Us hi esperem!

MATI. (Lloc: Local de la CGT a TGN)

8.30h – Acreditacions   9.00h – Presentació

10.00h a 14.00h – 1r bloc de debat:

  • Sobre quin subjecte construïm el feminisme?
  • El projecte feminista dels Països Catalans.

DINAR:   14.00h / 16.00h Dinar per l’autogestió a 5€ -RESERVAR TIQUET AL FER LA INSCRIPCIÓ- (el tiquet reservat és donarà junt amb l’acreditació, i es pagara allà mateix)

TARDA. (Lloc: Local de la Colla Jove Castellera de TGN)

16:00 a 20:00 – 2n bloc de debat:

  • Drets sexuals i reproductius/ Dret al propi cos: Avortament, Maternitat Feminista, LGTB+
  • Eix socioeconòmic: Treball productiu/reproductiu. Drets laborals. Models de militància i treballs
  • Violències/Agressions: Violències dins dels moviments socials. Agressions quotidianes. Autodefensa Feminista
  • Com vivim el feminisme?

NIT: SI NECESSITES UN LLOC ON DORMIR:

  • nit del dissabte 16, marca l’opció a la inscripció. LLOC: Local de la Colla Jove Castellera de TGN
  • nit del divendres 15, envia un e-mail a jornadesfeministesppcc@gmail.com

Cal inscriure’s a les jornades per tal d’ajudar-nos en la organització i les qüestions logístiques. Fes-ho aquí.

Jornades obertes a dones, lesbianes i trans

S’anirà completant la informació de les jornades al blog: programació, horari, direccions…  Aixi com documents de lectura prèvia específics de cada debat i documents generals de formació feminista.

Qualsevol cosa no dubteu en preguntar, envia un e-mail a  jornadesfeministesppcc@gmail.com

Log in with your credentials

Forgot your details?