19/04:: Teatre fòrum “La historia del silencio”

CARTEL caladona-page-001Ca la Dona col·labora en el teatre fòrum organitzat per Farmamundi que tindrà lloc el 19 d’abril, a les 18.30 hores a Lafede.cat-Organitzacions per a la Justícia Global. L’entrada és gratuïta. El Colectivo de Mujeres de Matagalpa (Nicaragua) ens proposa ser testimonis de “La història del silenci”, una obra que denuncia els abusos sexuals i que exposa les conseqüències que això té en la salut de les supervivents. Més info: catalunya@farmamundi.org

Sinopsi

Sofia explica la seva història de silenci i com aconsegueix trencar-lo. A través de l’escenificació teatral d’aquesta obra, el Colectivo de Mujeres de Matagalpa (CMM) denuncia la persistència dels abusos sexuals, tema que afecta totes les societats i deixa petjades profundes. Així mateix, posa en relleu el paper que juguen l’entorn i els condicionants socials en aquesta situació, i mostra com el simple fet de modificar certes accions pot canviar el transcurs d’aquesta injustícia social.

“La durada és de dues hores aproximadament, ja que dependrà de la dinàmica que es generi amb el públic en el debat posterior. L’obra és emocionant i requereix de temps per poder parlar i sostreure la impressió generada “, comenta la responsable tècnica de Farmamundi a Catalunya, Cecilia Garcia.

L’obra és part del projecte “Gènere i salut”, finançat per l’Ajuntament de Barcelona, ​​que pretén fer reflexionar sobre com els condicionaments socials i personals influeixen en la salut de les dones. La iniciativa comprèn diversos tallers, una exposició i xerrades, si bé el punt fort serà la gira teatral que protagonitzarà el Colectivo de Mujeres de Matagalpa (Nicaragua) durant aquest mes d’abril i que busca conscienciar la població sobre els abusos sexuals.

Colectivo de Mujeres de Matagalpa (CMM)

El Colectivo de Mujeres de Matagalpa de Nicaragua és una organització que treballa des de l’any 1986 per la justícia social i els drets de les dones i la infància, en les àrees de salut, desenvolupament comunitari, educació, comunicació, creació, drets humans i incidència política (www.cmmmatagalpaorg.net).

Les obres de teatre són de creació col·lectiva, de diversos estils i pensades per a un públic ampli. Els temes reflecteixen la vida de les persones en situacions de discriminació i pobresa, sobretot de les dones i la infantesa, i permeten relacionar situacions suposadament allunyades amb les realitats pròpies, buscant solucions col·lectives davant les injustícies que afecten el món.

Inscripcions obertes per al Taller de Creació Col·lectiva d’Acció de Teatre- Salut de la Dona

Altres actuacions:

CARTELL GIRA PUBLICS-1

Log in with your credentials

Forgot your details?