4/04 Reunió de treball FxI Cap a les Jornades Feministes juny

IMG-20151129-WA0028Feministes per la Independència hem presentat proposta a les Jornades Feministes juny 2016 comptant amb la Comissió antipatriarcal del SEPC i la Sectorial Dones de l’ANC.

Dilluns 4 d’abril a les 18:30h reunió de treball a ca la dona per preparar aquesta participació conjunta a les Jornades. Treballem per vincular altres grups de dones al procés de treball fins les jornades. Si t’interessa, contacta’ns!

Proposta presentada: Una Constitució Política Feminista de l’Estat

“Juny 2016. Estem immerses en un procés constituent.Les dones sabem que en els moments de canvi constitucional la nostra presència i les nostres perspectives són crucials perquè aquests moments representen una finestra d’oportunitats per avançar en l’equitat, la justícia i la llibertat. És imprescindible, doncs, que la veu de les dones sigui present en els debats i que aquesta veu sigui radicalment feminista, tal com subratlla el leitmotiv d’aquestes jornades.

És per aquest motiu que, davant la situació política actual, fem una crida a dones de diferents espais, experiències i procedències que vulguin treballar conjuntament per aconseguir que qualsevol procés constituent respongui a les necessitats i expectatives de les dones.

Un espai per juntar-nos diferents mirades, deferents veus, i prendre la paraula com a subjectes amb veu pròpia i formular una constitució feminista que obri el debat sobre temes fins ara silenciats de la discussió pública però que són vitals perquè qualsevol procés constituent ens permeti arribar a una constitució que ens sentim nostra i no sigui fruit d’un pacte entre homes del que en quedem excloses.

Una proposta de Constitució Política Feminista de l’Estat dirigida, com diuen les bolivianes de Mujeres Creando, al “país impossible que milers de dones construïm tots els dies”.

En definitiva, tant si es vol una república catalana independent com si es prefereix un nou encaix territorial dins l’Estat espanyol, com ens imaginem una constitució de les dones i per a les dones? Com seria una constitució feminista? Sens dubte, una constitució que ens garanteixi viure en llibertat, la sostenibilitat de la vida i el dret al propi cos en totes les seves dimensions. Proposem així una acció que és transversal als tres eixos de les jornades. Treballem juntes per aquesta constitució feminista!”

logo de les jornades feministes juny 2016Quan i on: Jornades Feministes 2016

el 3, 4 i 5 de juny 2016 a Barcelona

Feministes per la Independència (FxI)

Log in with your credentials

Forgot your details?