29Març, Vaga general. Vaga de cures. Vaga de consum.

29mNo és la crisi… és el capitalisme!

Les feministes ja fa temps que fem evident la necessitat de canviar el sistema. És imprescindible, també, incloure i debatre les propostes de les dones davant una situació que cada vegada agredeix més els nostres drets i no posa les bases per un nou sistema.

Ara, en el marc d’una mobilització que volem que sigui molt gran, volem fer sentir les propostes feministes i antipatriarcals en aquesta vaga general

Proposem organitzar-nos per anar plegades a les diferents manifestacions que es produeixin arreu de Catalunya.Proposem fer piquets feministes.

Us fem arribar la proposta, també, de les dones d’Euskadi per a fer visible la centralitat dels treballs de cura.

Proposem que en parlem amb les amigues, amb els col·lectius, per a buscar la forma, a cada ciutat, a cada poble, a cada racó, de fer sentir, d’una o altra manera, la nostra veu.

És el moment de fer present aquestes propostes que tenen com a element central la cura, imprescindible per una societat civilitzadora que posi en primer terme la persona i no la seva productivitat.

És el moment de tornar a denunciar els falsos límits de l’economia capitalista androcèntrica basada en el mercat i en el neoliberalisme més bel·ligerant.

Reivindiquem en primer lloc el benestar i la qualitat de les persones -totes diverses, com un DRET UNIVERSAL.

Parem el món per a canviar-lo!

*******************

Hola!! Como sabéis este 29 de marzo hay convocada una Huelga General. Desde la Euskal Herriko Emakumeon Mundu Martxa vamos a adherirnos a la convocatoria de Huelga y vamos a convocar también una “huelga de cuidados”. A través de ella queremos reivindicar que el trabajo doméstico y de cuidados, que tradicionalmente hacemos las mujeres, no valorizado y carente de derechos y garantías, también es un trabajo. Por ello, hemos decidido convocar una huelga en el ámbito doméstico, llamando a las mujeres a que no limpien, no cocinen, no cuiden ese día

Por ello, el día 29 además de adheriros a la huelga,  os pedimos que saquéis vuestros delantales a las ventanas y balcones, como acto simbólico, visibilizando que nuestras casas también están en huelga.

Vamos a hacer una pegada en los portales del manifiesto, llamando a las mujeres a adherirse a esta acción. Os adjunto el cartel, para colgar en los portales, y os pido que, si tenéis un rato peguéis este manifiesto en los portales cercanos (os lo mando en castellano y euskera). Además si podéis circularlo entre vuestros contactos de mail, sería de gran ayuda.

Eskerrik asko,M-29an ETXE HAU GREBAN!

Imprimir29mgros

Log in with your credentials

Forgot your details?