8 de març de 2011: Nosaltres exigim, unides decidim! Les dones contra les retallades socials. Activitats unitàries fins el 24 de març.

Cartell 8 de març 2001

Cartell 8 de març 2001

Aquest és el lema de la Comissió 8 de març de 2011.  A més del manifest conjunt al que s’han adherit diverses organitzacions, enguany fem diverses convocatòries unitàries. Les properes són:

 • Diumenge 20 de març, 12h. a la Plaça de les Dones: Concentració internacional de solidaritat amb les dones en revolta dels països àrabs: Ni tiranies ni ocupacions! Solidaritat amb els pobles i les dones en lluita:  Milers de dones ens vam manifestar a les places del món el 8 de març i molt significadament en els països en revolta, a El Caire, a Tunísia, Marroc, Palestina etc….A Palestina van ser reprimides, a El Cairo increpades per homes que els hi deien que tornessin a casa.  ”No hem estat a la revolta per tornar a casa sinó perquè les nostres veus comptin: Totes els drets per les dones, Prou d’assetjament sexual, volem sentir-nos lliures a tot arreu com ens vam sentir a la Plaça Tahir.  Amb solidaritat amb totes elles anem plegades des de la nostra Plaça 8 de març a la manifestació convocada per Aturem la guerra que acaba a la Plaça Sant Jaume . Porteu mocadors palestins i liles…. Les que pugueu a les 10 a ca la dona per fer la pancarta….

  NI GUERRES QUE ENS DESTRUEIXIN NI PAU QUE ENS OPRIMEIXI . DONES LLIURES EN PAISOS LLIURES.

 • Dijous 24 de març, 19h. a Ca la Dona : Taula rodona sobre Feminismes, Laicitat i Ciutadania: dones lliures, estat laic. Amb la participació de  María-Milagros Rivera Garretas (Duoda), Fatima Ahmed ( Ibn Batuta ), Sylviane Dahan (As. catalana de jueus i palestins-Junts) i Rosa Solé (Col·lectiu de dones en l’esglèsia). Presentació: Mercè Otero Vidal. Organitza Ca la Dona.

Els actes unitaris previs van ser:

 • Dimarts 1 de març, 21h: Debat feminista a LaTele, d’Okupem les Ones. Podeu veure’l aquí.
 • Dilluns 7 de març a les 21h a Plaça Universitat: Manifestació nocturna de dones, lesbianes i trans: “Fem-nos fortes, fem-ho juntes: la nit és nostra!” en el marc de les Jornades Autònomes d’acció feminista “Se va a armar la gorda”
 • Dimarts 8 de març,
 • a les 17.45h.,   es va realitzar un acció unitària per visibilitzar els efectes de la crisi en les dones. Un centenar de dones van tallar el trànsit  en la confluència entre el Passeig de Gràcia i el carrer Aragó. Aquí podeu veure el vídeo de l’acció i aquesta és l’octaveta que es va repartir.
 • a les 19h, la Manifestació unitària, convocada amb el lema  “Nosaltres exigim, unides decidim. Les dones contra les retallades socials”, va anar de Plaça Universitat  fins a la Plaça St. Jaume de Barcelona.

Aquí  podeu consultar el recull de notícies i vídeos per a veure quina va ser la repercusió mediàtica de la jornada.

 • Divendres 11 de març, de 22 a 2h: Festa  de dones al Centre Cívic  La Farinera del Clot. Organitza la Comissió 8 de març. Amb música i molta alegria, punxaran les magnífiques DJ Sabotage i DJ Coraje! Col·laboració solidària: 3€ / Dones a l’atur gratix.

Prèviament les organitzacions participants van realitzar altres actes que us detallem per si voleu més informació:

 • Dijous 3 de març, de 10h a 14h: Conferència “Com ens afecta la crisi capitalista a les dones?”. Organitza CGT Catalunya, Via Laietana 19.
 • Divendres 4 de març,  de 18.30 a 20.30h: Acte de Recolzament a les Feministes en Resistència a Hondures: Las Cattrachas i el moviment LGBTI. Centre Cultural de Dones, Francesca Bonnemaison. Organitzen: Calala, Col-lectiu Maloka, Mujeres Palante, ACSUR, Dones x Dones, Marxa Mundial de Dones, Entrepobles, Creación Positiva.
 • Dissabte 5 de març, a les  16:30h: Xerrada-debat: “La situació de les dones davant la crisi” . Lloc: Pati Llimona. Organitza: Esquerra Independentista del Barcelonès.
 • Dimarts 8 de març
 • a les 9h. Assembla confederal de CCOO: presentarà Olga Fernández Martín Corral, Secretària de la Dona de la UC del Barcelonès. Intervencions: Joan Carles Gallego, Secretari General de la CONC Rosa Bofill, Secretària de la Dona de la CONC.
 • a les 11h, acte conjunt de CCOO amb la Fundació Pau i Solidaritat: projecció de l’ Audiovisual “Treballadores del món” sobre la quotidianitat i experiències de lluites sindicals de les dones d’altres països del món. Aquí podeu trobar més informació sobre els actes sectorials de CCOO .
 • Divendres 11 de març,
 • a les 19.30h, a l’ Ateneu Rebel (C/Font Honrada, 32-34, Poble Sec). Xerrada i col.loqui: Dones i revoltes. Chiapas i l’experiència de “Mujeres de Maíz” i la lluita per la sobirania alimentària. Intervenen: Alejandra Araiza (antropòloga, Mèxic) i Esther Vivas (activista i membre de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista). Organitza Revolta Global-Esquerra Anticapitalista). Després hi haurà el sopar anual de dones membres, simpatitzants i amigues de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista.
 • a les 20h, Inauguració de l’exposició Dones Llop al Centre Cívic Poble Sec . L’exposició dura tota la setmana.  Organitza Dones Llop.
 • Dissabte 12 de març
 • de 17h a 22h: Jornades “La dona: com ens afecta la crisi?”. Sala polivalent de Casal Jove de Gràcia. Organitza En lluita.
 • a les 22h., Perfomance La cursa: carrera entre la dona barbuda i la SuperDonaLáser. Qui guanyarà? i després concert i ballaruca; Centre Cívic del Poble Sec, pl. del Sortidor 12.
 • Diumenge 13 de març, de 10h a 15: Mercat d’intercanvi: “El saber fer de les dones en temps de crisi”. Avda. Roma (entre Villarroel i Casanova). Organitza Vocalia de Dones de l’AAVV de l’Esquerra de l’Eixample.
Nosaltres exigim, unides decidim! Les dones contra les retallades socials. Nosaltres exigim, unides decidim! Les dones contra les retallades socials.

Log in with your credentials

Forgot your details?