MANIFEST: FORA LA CIMERA ANTIAVORTISTA AL SENAT!

MANIFESTEM EL NOSTRE REBUIG DAVANT LA CELEBRACIÓ AL SENAT D’UNA CIMERA DE L’EXTREMA DRETA INTERNACIONAL QUE ATEMPTA CONTRA ELS DRETS SEXUALS I REPRODUCTIUS DE LES DONES I LES PERSONES GESTANTS.

Les organitzacions i grups que conformem la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït expressem el nostre ferm rebuig a la cimera organitzada per la “Red Política de Valores”, prevista per celebrar-se al Senat espanyol aquest desembre. Aquesta cimera és una ofensiva dels grups d’extrema dreta, religiosos, antielecció, antigènere i partits conservadors que, arreu del món, legislen i restringeixen el dret de decidir sobre el nostre propi cos. FEM UNA CRIDA A PLANTAR-NOS davant aquesta convocatòria. 

Aquesta organització promou un discurs antiavortista i defensa que les diversitats sexuals son és “un trastorn mental”, fet que considerem intolerable i inadmissible. Creiem que les institucions públiques que han legislat en favor dels drets sexuals i reproductius han de garantir-los i no acollir esdeveniments que els ataquin. Recordem que la Llei Orgànica 1/2023, que modifica la Llei Orgànica 2/2010 sobre salut sexual i reproductiva i la interrupció voluntària de l’embaràs, està vigent. A més, la sentència del Tribunal Constitucional 44/2023 n’avala la constitucionalitat, i la Nota Informativa nº 66/2024 ratifica que el dret de les dones a la interrupció voluntària de l’embaràs està protegit al nostre territori. Aquest dret no ha de ser qüestionat per grups de pressió internacionals, com els que volen organitzar aquesta cimera. La celebració d’un acte d’aquesta mena al Senat pot tenir conseqüències negatives en la lluita per l’accés a l’avortament segur en països on encara és prohibit i penalitzat i també a casa nostra.  

Des de la Campanya pel Dret a l’Avortament de Catalunya, rebutgem qualsevol intent de limitar l’autonomia de les dones en el seu dret a decidir sobre la interrupció de l’embaràs. Considerem que la celebració d’aquesta cimera, sota el lema “Per la llibertat i la cultura de la vida”, és un intent descarat de blanquejar ideologies fonamentalistes que ataquen frontalment la llibertat de les dones i les persones gestants. Per això, exigim a la mesa del Senat que revoqui la cessió de les seves instal·lacions per a aquesta cimera. També fem una crida al Govern de Catalunya, al Govern espanyol i a les institucions públiques a sumar-se a la nostra demanda per impedir que aquest esdeveniment tingui lloc al Senat. Convidem les nostres aliances en el moviment per la justícia social a unir-se a nosaltres en la defensa del dret a l’avortament lliure, segur i gratuït. Com a moviment col·lectiu, tenim el poder de garantir la justícia reproductiva i la sobirania corporal per a totes.

 FORA LA CIMERA ANTIAVORTISTA DEL SENAT!

NI UN PAS ENRERE!

FORA ELS ROSARIS DELS NOSTRES OVARIS!

UN DRET NO ESTÀ GARANTIT FINS QUE NO ÉS DE TOTES!

NO ENS ATURAREM FINS QUE AQUEST DRET SIGUI UNIVERSAL!

ADHESIONS AL MANIFEST >> 

Log in with your credentials

Forgot your details?