Annexió dels territoris Palestins per part d’Israel

Aquesta annexió respon al pla estratègic del sionisme, un pla que s’ha desenvolupat en diferents etapes al llarg dels darrers anys. En diferents moments, i responen als diversos partits dels Knesset ( parlament israelià) que segons si són més liberals o menys, han anat avançant en aquest pla de ocupació total. Un pla ja pensat abans de la creació de l’Estat d’Israel al 1948, on ja es projectava la seva premissa: un poble sense terra / una terra sense poble.

Els assentaments dels colons jeus inserits en territoris ocupats en Palestina, responen a l’ocupació i colonització d’Israel. Un estat Racista per colonialista, que porta des del 1948 ocupant un territori on vivien i existien una multi representació i plurinacionalitats – religioses, ètniques…- però sobre tot, on vivia la població palestina.

Ara, volen editar la darrera versió del colonialisme israelià: annexionar-se els territoris on hi ha els assentaments dels colons i per tant reclamar-los com a territori propi.

Una altra anormalitat? Una altra ignomínia?

Es tracta un cop més d’amagar el cap sota la closca? Una closca europea i internacional que s’estima més quedar-se al marge, abans que fer una declaració contundent contra aquesta violència?

Què en diu el parlament Europeu?

I què en diu el govern de l’estat Espanyol? I el de casa nostra?

Perquè aquí a Catalunya, en tant que estem pensant en la construcció d’un nou país, un país acollidor per a tothom. Inclusiu… per a totes les persones. El Govern de la Generalitat mai ha fet una declaració pública a favor del BDS, per exemple. Mai ha expressat ni ha comunicat, si ha rescindit contractes comercials, tecnològics, culturals… amb l’estat d’Israel. Vers el contrari, ha continuat implementant intercanvis entre d’altres la formació dels mossos d’esquadra ….

Nosaltres com a Dones x Dones,

  • Continuarem donant suport a les iniciatives del BDS.
  • Rebutjant l’estat d’Israel colonialista i racista.
  • Ens mostrem fermes contra les agressions militars vers les persones civils palestines.
  • Reclamem la llibertat de les presses i presos palestins.
  • Contra l’ocupació de Palestina. Un país que volem lliure i amb el dret a decidir el seu futur.
  • Mostrem el nostre rebuig contra l’aparheit que està duent a terme l’estat d’Israel.

Log in with your credentials

Forgot your details?