Ca la Dona ha signat la Carta Oberta de les “PROSTITUTAS INDIGNADAS”

Ca la Dona ha signat aquest escrit de les Prostitutes Indignades, donant suport a les seves reivindicacions…

Aquesta carta va dirigida als diferents grups polítics municipals i a les persones que han estat designades com a candidates a l’alcaldia de la ciutat de Barcelona.

Comptem amb els moviments socials i feministes, entitats socials de referència i persones clau en la defensa dels Drets Humans.

El dijous 19 de març vàrem patir el fet que, de nou, fos tancada una de les nostres cases. Varen venir amb una ordre judicial, però sense l’avís previ de precintament. Varen venir a tapiar la porta del carrer Robadors, 25.

La finca sencera va ser comprada fa poc i és propietat de l’Ajuntament, junt amb altres finques del carrer. En aquest espai, era ben conegut que ens reuníem les integrants del col·lectiu de “Putas Indignadas”. Aquest ha estat un altre cop contra els moviments socials de protesta, contra la capacitat d’organitzar-se de la ciutadania. És un cop que pretén silenciar el que ja tothom sap: que l’Ajuntament de Barcelona especula amb els nostres barris i ven la nostra ciutat.

L’Ajuntament combina les seves polítiques policials repressives al Raval amb els seus plans educatius de “reinserció”- que ofereixen precarietat i serveis socials a canvi de la redempció de multes- i a més a més s’ha dedicat a comprar finques del barri amb l’objectiu de desnonar i “netejar”. Aquestes polítiques no van destinades només a les treballadores sexuals, pretenen preparar el centre de la ciutat per al turisme, l’especulació i el “veïnatge digne”. Nosaltres no som les primeres desnonades i tampoc no serem les últimes.

La vulneració dels nostres drets és constant, malgrat que hem ofert la nostra ajuda com a col·lectiu per a trobar millores reals per a la convivència als nostres barris, malgrat que som les que coneixem millor les realitats de l’exclusió i el tràfic de dones. Tant l’Alcalde, Xavier Trias, com la Regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila i la Regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, no busquen solucions, busquen negocis. Busquen marejar la ciutadania amb actes i discursos que mai no milloren les nostres vides. La participació ciutadana d’aquesta ciutat està morta perquè l’han corromput.

S’omplen de paraules de “convivència”, “plans d’atenció” i “lluita contra la tracta” quan, en realitat, parlen des dels despatxos. Mentrestant, segueix havent-hi violència contra nosaltres –treballadores lliures- i encara pitjor contra les dones víctimes de tràfic de persones que són multades i coaccionades, sense que se’ls doni la seguretat necessària per a elles i per a les seves famílies i es negui asil a aquelles que no tenen papers: les paraules polítiques se les emporta el vent.

Per això demanem un compromís dels grups municipals que es presenten a les properes eleccions perquè defensin els nostres drets fonamentals:

  • Que es comprometin a acabar amb les polítiques repressives contra les persones que exerceixen prostitució.
  • Que es comprometin a negociar amb nosaltres espais de treball tot millorant la convivència i la vida veïnal als nostres barris.
  • Que es defensin els drets i la seguretat de les companyes en situació de tràfic de persones.

Us demanem suport perquè no és possible continuar en silenci com a còmplices dels abusos.

Prostitutas Indignadas                                                                              Març del 2015

#PutasConCasaYa

Log in with your credentials

Forgot your details?