Catalunya per la pau: Crida per la concentració del 25 de febrer de 2023

Dones x Dones, s’adeherix a aquesta convocatòria: concentració 25 de febrer de 2023, a les 18h30 Pl Sant Jaume

Solidaritat amb el poble ucraïnès i amb les víctimes de totes les guerres. Demanem un alto el foc, el retorn a la taula de negociació i la prohibició de totes las armes nuclears.

La invasió de Rússia a Ucraïna constitueix una clara violació del dret internacional. Aquesta devastadora guerra està provocant milers de víctimes, destrucció d’infraestructures civils, més de 8 milions de persones refugiades ucraïneses per tot Europa i una crisi ambiental, energètica i social amb conseqüències planetàries que afecta sobretot els països
més pobres.

La guerra a Ucraïna s’afegeix a la trentena de guerres i conflictes oberts que hi ha actualment al món. La humanitat i el planeta no poden acceptar que les disputes es resolguin mitjançant el recurs de les armes, les bombes i les matances. És un camí sense retorn que deixa els països pitjor de com els ha trobat. La guerra és una derrota de la humanitat. És una vergonya!

La societat civil de Catalunya ha madurat una llarga tradició pacifista i en el passat ha organitzat grans manifestacions per la pau. Les entitats aplegades al voltant de la crida “CATALUNYA PER LA PAU” volem fer sentir la nostra veu en solidaritat amb el poble ucraïnès i amb les víctimes de totes les guerres i en especial els col·lectius més desprotegits, com les dones, els infants o la classe treballadora en general, a la que s’està precaritzant encara més en nom de la guerra. Demanem un alto el foc i la creació d’una taula de negociació per salvar vides i per aturar la devastació d’Ucraïna. Així mateix, demanem la prohibició de totes les armes nuclears. La guerra a Ucraïna s’ha d’aturar immediatament. Prou patiment, prou morts, prou destrucció! La pau és el futur. Les institucions del nostre país, els estats membres de la Unió Europea conjuntament amb Nacions Unides han de tenir un paper més actiu i han d’assumir la responsabilitat d’impulsar unes negociacions, aturar l’escalada militar i aconseguir un alto el foc immediat.

És urgent treballar per una solució política del conflicte i, mentrestant, assegurar l’acollida i l’ajut humanitari a les persones refugiades. S’han de posar tots els recursos i mitjans de la diplomàcia per fer prevaldre el respecte al dret internacional i reunir els representants de tots els governs implicats perquè sigui possible trobar una pau justa. Cal retornar al model de seguretat compartida i comprometre tots els estats a eliminar les armes nuclears, reduir la despesa militar a favor d’inversions per lluitar contra la pobresa, per finançar la transició ecològica i el treball digne.

Demanem que les nostres institucions assumeixin aquesta agenda de pau i treballin en tots els fòrums europeus i internacionals pel seu acompliment.

PER LES VÍCTIMES I EL POBLE UCRAÏNÈS: ALTO EL FOC IMMEDIAT, SOLUCIÓ PACÍFICA AL CONFLICTE I PROHIBICIÓ DE TOTES LES ARMES NUCLEARS!

Log in with your credentials

Forgot your details?