Comiat a Pilar Espuña – dimarts 15 de juny

retrat Pilar Espuña

retrat Pilar Espuña

Benvolgudes,

Un conjunt de persones estan preparant un homenatge a Pilar Espuña, que ens va deixar recentment. La Pilar va ser companya en el moviment veïnal, vinculada a la Vocalia de Dones de l’Associació de Veïns/es del Turó de la Peira.

L’acte d’homenatge serà el 15 de juny, dimarts a la tercera planta del carrer Ribadeneyra, 6. A les 19 hores (hora pendent de confirmació).

Es possible contribuir amb intervencions de les diverses entitats que varem conèixer, gaudir i créixer amb  la presència de la Pilar.

La persona de contacte a qui podeu adreçar-vos per tal de concretar la vostra participació és  en Fermín Rodrigo ferolamin@yahoo.es.

En record de la Pilar….

“una dona lluitadora i rebel, amb esperit de superació, solidària”

Va nàixer a Barcelona l’11 de juny de 1928, filla d’un ferroviari d’Escalona (Huesca). La mare era originària de Manlleu (Barcelona). Amb 16 anys va ingressar en el Banc Espanyol de Crèdit, on va romandre fins a la seva jubilació. Es va casar en 1952. Dos anys més tard es va quedar vídua amb un nen petit. En 1966 va ingressar en la militància de la HOAC, la Germanor Obrera d’Acció Catòlica. Aquest mateix any va ser escollida enllaç sindical pels seus companys de treball. A partir d’aquest moment sempre va estar compromesa en la defensa dels drets dels treballadors/es de la seva empresa. Va formar part de la Coordinadora de Banca i va militar en el moviment assembleari.

La seva condició de dona, la negativa a fer hores extres i la seva tasca reivindicativa li van ocasionar molts problemes en el seu centre de treball. Al mateix any 1966 va ingressar en el moviment feminista. En 1967 va assumir la Responsabilitat Diocesana de Difusió de la HOAC.

En 1969 va ser la primera dona triada presidenta de la HOAC de Barcelona Als  últims anys del règim franquista va participar en el grup polític clandestí Unió Comunista d’Alliberament. En 1983 va ingressar en el Moviment Comunista de Catalunya i quan el MCC es va fusionar amb la Lliga Comunista Revolucionària, es va incorporar al nou partit Revolta.

En 1987 va ser fundadora i presidenta del grup “Dona i Presó”, del Moviment Feminista a Ca la Dona , i es va vincular a la lluita a favor de millorar les condicions de vida de les presons. Allà la vam coneíxer i vam seguir vinculades amb ella .

Va ser membre de l’Associació de Veïns del Turó de la Peira, responsable i coordinadora de la Vocalia de Dones, on sempre comptava amb nosaltres per anar fer debats i xerrades i seguir endavant per canviar la societat..Gràcies Pilar, sempre estaràs amb nosaltres.

Log in with your credentials

Forgot your details?