Compromís per l’aprovació i desenvolupament de la “Llei dels drets de les dones per l’eradicació de la violència masclista” – octubre 2006

Us fem arribar la proposta a la que ens hem adherit i que ens han fet arribar les Dones Juristes, la Plataforma Unitària contra la violència de gènere, i les Tamaia dones contra la violència, per tal de garantir el compromís d’aprovar la llei catalana contra la violència en un acte a realitzar el dia 25 d’octubre a les 19h al CCCB aula 3.

Esperem la compareixença de Candidats i Candidates dels partits que es presenten a les eleccions perquè facin explícit el seu compromís, però sobretot us esperem a totes vosaltres.

Esperem també la vostra adhesió al document que us remitim i la vostra presència a l’acte.

Salutacions. Ca la Dona

Text … Compromís per l’aprovació i desenvolupament de la “Llei dels drets de les dones per l’eradicació de la violència masclista”

Les organitzacions i grups de dones que treballem en l’elaboració i consecució de les polítiques de dones i els instruments que es requereixen per fer-les efectives, especialment les relacionades amb les propostes legals, socials i culturals per prevenir i eradicar les violències que s’exerceixen contra les dones, estem molt interessades a conèixer les propostes, que els grups polítics fan en relació a aquest tema.

La preocupació de que les propostes, no siguin només promeses, ens ha mogut a demanar un comprimís explícit, per aquelles qüestions que tenen a veure amb la defensa de la llibertat de les dones, i la violència contra les dones es un gran obstacle per gaudir d’aquesta llibertat.

La violència que es continua exercint, i les esfereïdores dades sobre dones mortes durant aquest any són la prova, de que cal articular compromisos reals sobre propostes concretes, en aquest sentit la proposició de “La Llei dels drets de les dones per l’eradicació violència masclista” n’és un exemple.
No volem dir amb això que cap llei pugui per si sola eradicar aquest problema, però si pot ajudar a fer-ho, dotada amb els corresponents recursos.

Dins les propostes dels partits veiem referències en relació a aquesta llei, però no en relació al compromís de portar-la endavant, de desenvolupar-la tal i com està en aquests moments.

Es per això que hem pres aquesta iniciativa.

Les entitats sotasignats, tot i recollint la preocupació que va sorgir a la trobada de grups de dones que conformen el grup de treball de l’eix 6 (violències contra les dones) del Consell Nacional de Dones de Catalunya. Proposta a la que s’hi sumen la majoria de grups del dit Consell.

Emplacem a les i els líders de les formacions polítiques que es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya, a fer públic el compromís d’aprovar i desenvolupar “la Llei dels Drets de les dones per l’eradicació de la violència masclista”. Fem aquesta crida especialment a les forces polítiques que van pactar aquesta llei.

Creiem que el consens, i la complicitat què es va aconseguir al voltant d’aquesta llei, per part d’entitats i grups de dones, ens dona una oportunitat històrica que no s’hauria de desaprofitar en la legislatura que aviat s’iniciarà.

Es per això que ens hem proposat de realitzar una trobada amb les i els candidats de les principals forces polítiques, i representants de les entitats de dones abans esmentades i a la premsa per oficialitzar aquest compromís.

Dones Juristes, Tamaia dones contra la violència, Plataforma unitària contra la violència de gènere, majoria dels grups del Consell Nacional de Dones de Catalunya, …

S’adhereixen

Ca la dona, Plataforma Eixample, Col·lectiu Lilith Associació de Dones contra la Violència de Gènere, Associació Dones No Estàndards, Creación Positiva, L’Escletxa, ADHARA Associació de dones contra la violència familiar, El Safareig Casa de les Dones de Cerdanyola del Vallès, ÀMBIT-DONA, Dones x Dones, Programa Dona, Salut i Qualitat de Vida – CAPS, Xarxa Dones per la Salut, Dones amb Empenta, Associació promotora del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison

Log in with your credentials

Forgot your details?