Comunicat :: #20d la Contrareforma es concreta :: cap passa enrere!

Des que el Partit Popular va arribar al govern ens ha estat amenaçant amb derogar la Llei de Salut Sexual i Reproductiva (SSR) i d’Interrupció Voluntària de l’Embraàs (IVE) aprovada el 2010.

Aquesta amenaça es concreta, desgraciadament, avui, divendres 20 de desembre de 2014.“Ley Orgánica de Protección de la Vida del Concebido y de los Derechos de la Mujer Embarazada” Tota una declaració d’intencions.

Tornem a ser a la cua d’Europa en el reconeixement dels Drets Sexuals i Reproductius amb una avantprojecte que parteix de la base que les dones no tenim dret a decidir sobre el nostre cos i que sempre som víctimes que s’han de tutelar i no subjectes de la nostra pròpia vida.

Tornem a una situació més restrictiva que l’aconseguida amb la despenalització parcial de 1985:

– les dones no podrem decidir en cap cas, ho faran per nosaltres els i les professionals: 2 psicòlegs, jutges, metges, policies, seran ells i elles qui decidiran si estem prou afectades psíquicament o si ens han violat i les dones joves ni tan sols podran acudir per si soles a aquests i aquestes professionals.

– l’avortament passarà a la clandestinitat i ni tan sols les “píndoles del dia desprès”i les clíniques es podran publicitar.

– la interrupció voluntària de l’embaràs es convertirà en un pelegrinatge de metge en metge, però en realitat no es podrà avortar ni als centres públics ni als privats, com si es pot fer ara. Els i les metgesses fins i tot es podran negar a donar-nos informació.

Però pel que fa a les pràctiques de les dones, a les iniciatives del moviment feminista, al treball de tantes i tants professionals, no som pas a la cua d’Europa.

Les dones continuem i continuarem avortant, com hem fet sempre, arreu del món. I engegarem iniciatives per a fer-ho en les millors condicions possibles, aquí o a l’estranger. Comptem amb xarxes de suport feminista internacionals. Comptem amb la complicitat de professionals que creuen i s’impliquen en el que fan. Comptem amb totes i cadascuna de nosaltres.

No restarem passives davant aquest nou atac al nostre dret a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides.

Continuem i continuarem practicant, reivindicant, promovent:

*el dret a decidir sobre el propi cos, sense supòsits, sense indicacions, sense tuteles

*una educació sexual i afectiva igualitària, lliure, sana

*anticonceptius gratuïts, no agressius amb el cos i a l’abast de tothom

*el suport entre dones i professionals

Recordem que el 27 de setembre del 2013 el Parlament de Catalunya va aprovar, amb els vots a favor de CDC, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP, la següent resolució (fragment):

1. El Parlament de Catalunya acorda iniciar el procés per a l’elaboració i desenvolupament d’una llei pròpia de drets i salut sexual i reproductiva

2. El Parlament de Catalunya insta al Govern a:

a. Desplegar en la seva totalitat, i amb la màxima eficiència i efectivitat real, la Llei actual garantint l’aplicació del text legislatiu tant en matèria d’educació sexual, com d’anticoncepció i interrupció de l’embaràs. Dotar dels recursos necessaris a la xarxa pública de salut per garantir l’equitat en l’accés i l’exercici dels drets sexuals i reproductius.

b. Blindar les garanties que la Llei actual estableix per protegir el dret, la seguretat i confidencialitat de les dones i professionals que efectuen una interrupció voluntària de l’embaràs limitant qualsevol intent de retrocés del Govern de l’Estat en aquesta matèria.

Cap país pot construir-se sense el reconeixement del dret a decidir de cadascuna de nosaltres.

El nostre primer país és el nostre cos.

El nostre cos no és territori de disputa.

Exigim l’accés lliure i gratuït a la Interrupció Voluntària de l’Embaràs (IVE), la seva despenalització, i una educació afectivo-sexual amb perspectiva de gènere.

Jo decideixo! Jo desobeeixo!

#Alertafeminista

Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït

@dretpropicos

Log in with your credentials

Forgot your details?