Convocatòria sessió de formació i intercanvi Sobre el tema de la BURKA – 11 de juny

La Junta Directiva de Dones Juristes ha encarregat a la Comissió d’Internacional de Dones Juristes la preparació de la sessió de Formació i intercanvi sobre el tema de la Burka.

Totes sabem que és un tema molt delicat perquè es barregen diferents drets que en alguns casos poden col·lisionar: el dret a la llibertat personal de la dona; el dret a la llibertat religiosa; el dret a respectar les lleis del país on es viu; el dret a viure en un país laic i complir les lleis i els costums que la dita laïcitat comporti (la laïcitat de l’estat espanyol es vulnera per grups històricament majoritaris en alguns casos).

Per la seva banda, si s’obliga a una menor a portar la burka es pot infringir la Convenció dels drets dels infants.

Nosaltres com Associació de Dones Juristes hem de tenir unes idees clares sobre aquest tema per defensar les llibertats que hem adquirit i col·laborar amb totes les nostres germanes, d’arreu del món, que estan sofrint aquesta humiliació, quan son obligades a vestir aquesta peça antihigiènica, perillosa per la salut i seguretat.

En principi la exposició la farà la nostra companya la Sra. Mª Angels Prats Mora. La sessió tindrà lloc a Ca la Dona. Casp 38, 1r. de Barcelona el dia 11 de juny de 16 a 18 h.

Us hi esperem a totes i a les amigues que considereu estan interessades en el tema.

Tot el que fem avui ho trobaran les generacions que venen al darrera.

Comissió Internacional de Dones Juristes

Vocal Junta Directiva: Angelina Hurios Calcerrada.

Correu: sisbarcelona@gmail.com

Tel. 34 93 218 68 33

conv.jornada formac.burka -pdf

Log in with your credentials

Forgot your details?