08/05:: Presentació de la investigació sobre feminicidis a Medellín

ImprimirDurant aquesta setmana ens acompanya Alejandra Londoño, membre de la Xarxa Feminista Anitimilitarista en diferents actes a la ciutat de Barcelona. Alejandra presentarà la investigació realitzada per aquesta Xarxa a Medellín sobre el feminicidi que es pateix a la ciutat: Violència neoliberal feminicida a Medellín. Perspectives polítiques del feminisme popular davant el neoliberalisme.

Alejandra forma part d’aquesta xarxa i va ser educadora popular de la mateixa durant 9 anys. Actualment és professora universitària a Bogotà, forma part de la Tremenda Revoltosa Batucada Feminista i està vinculada al Grup Llatinoamericà d’Estudi, Formació i Acció Feminista, GLEFAS.

La xarxa compta amb 24 anys de treball feminista i popular, fins a l’any 2010 va treballar amb major èmfasi l’objecció de consciència des d’un enfocament antimilitarista i noviolent, debel·lant les causes estructurals del conflicte armat. Des del 2011 fins ara, la xarxa ha redimensionat les intencions polítiques de l’organització i potencien la lluita social i política que afavoreixi el canvi del model econòmic i polític. Aquesta proposta s’acompanya amb processos de formació popular per tal de construir una societat més comunitària i humanista.

La Xarxa Feminista Antimilitarista denuncia que a les darreres dècades a Medellín s’ha consolidat un model de ciutat que respon a les necessitats de l’economia transnacional amb processos de privatitzacions i expropiacions de béns comuns a la regió. Han investigat i analitzat la situació de les dones treballadores, les seves condicions de vida i de treball i les violències que les afecten a elles i les seves comunitats.

Ens ho explicaran a Ca la Dona divendres 8 de maig a les 18h.

Marxa Mundial de Dones

Log in with your credentials

Forgot your details?