Crònica del 25 d’abril, presentació pública de l’Alerta Feminista

Tot seguit, la crònica elaborada per l’Alerta Feminista, que podeu trobar al bloc alertafeminista.wordpress.com:

Dissabte 25 d’abril es va presentar públicament l’Alerta Feminista. Ara, us en volem fer arribar aquesta petita crònica i valoració de l’acte, que aviat podrem acompanyar amb un vídeo resum. Recordeu que podeu seguir les convocatòries i actualitat de l’Alerta aquísignar el manifest aquí.

Foto de grupFoto: Sílvia Casola

La plaça del Pou de la Figuera va anar vivint, poc abans de les 12h, l’arribada de persones en suport de l’Alerta. A les 12h, superats els nervis de la preparació de tot plegat, l’escenari estava llest.

Per a poder començar va ser necessari negociar l’ús d’aquella part de l’esplanada del Pou de la Figuera amb alguns dels qui habitualment utilitzen l’espai: uns nens que volien jugar a futbol i alguns homes grans que petaven la xerrada.  Primer repte del dia: ser capaces de gestionar l’ús compartit dels espais públics, que són efectivament de totes i tots. Amb els nens, vam resoldre-ho pactant un temps d’ús: 1hora, que van afanyar-se a fer-nos complir quan va arribar el seu moment.

Mentrestant, algunes dones feien cartells amb les seves raons per estar en Alerta, i fotos per afegir a la galeria de suport a l’Alerta d’aquest bloc:

Dolors MajoralA les 12:15, amb el retard habitual per aquestes latituds, Lola Majoral, com a conductora de l’acte, va donar-nos la benvinguda al centenar de persones que ens hi vam aplegar. És una xifra satisfactòria, sobretot si tenim present que era un dia ple d’actes arreu del territori, tal com ens havien manifestat moltes persones que disculpaven la seva presència, i especialment les dones del País Valencià, que celebraven la seva Diada.

PresentacioDesprés vam presentar breument l’acte, destacant un fet que en aquell moment ja vam poder valorar: haver estat capaces de generar un espai on la riquesa i diversitat dels feminismes ens podem trobar, des d’una perspectiva radical i transformadora, per a reforçar-nos i donar-nos reconeixement, visibilitat i autoritat, en la pràctica d’una política de la relació que ha de ser despatriarcalitzant. I, des d’aquest lloc físic, simbòlic, polític, continuar generant nova política.

Aquesta diversitat es va posar de manifest en les petites lectures que van succeir-se amb l’obertura de l’acte, amb la intenció de mostrar el complex mapa de les propostes feministes. Amb elles, 19 dones i 1 home van expressar

la sobirania sobre el cos, el respecte per la terra, la sobirania dels pobles, i contra el TTIP

el dret a una maternitat lliure i desitjada i un part conscient, sentit i consentit

per la cuidadania

per una pràctica econòmica centrada en la sotenibilitat de la vida

contra la militarització de la societat, per aturar la presència dels cossos policials i militars a l’ensenyament, a l’espai públic i arreu

perquè som fortes i lliures, volem recursos i impunitat 0 davant les violències masclistes

per la pagesia, pel món rural, per les dones del camp

per fer trontollar l’ordre simbòlic patriarcal

per despatriarcalitzar el món, la vida

perquè som arreu

perquè les dones que fem política, des dels moviments socials, des dels partits, hem de marcar les agendes polítiques

perquè cal una nova mirada, pensar-ho tot de nou i diferent

per una sanitat pública que respecti el dret al propi cos

en suport a les anarquistes que estan sent represaliades

contra les masculinitats hegemòniques

perquè allò personal és polític

per … (si ens manca el que tu vas dir, envia’ns la frase per correu-e)

Vam tancar amb la lectura del manifest, i una crida a continuar fent difusió i aconseguir més signatures a l’Alerta, a treballar l’Alerta a tots els nostres col·lectius, a realitzar-ne presentacions o debats arreu del territori, a apropiar-nos-la i donar-li força i veu, defugint un ús partidista per assolir visibilitat, escolta i projecció de les veus feministes radicals i anticapitalistes.alerta1

Vam acabar amb una foto col·lectiva i, finalment, un petit pica pica per a facilitar l’espai de trobada i relació a través del qual també, o potser sobretot, fem la política del dia a dia que subverteix el món.

Totes aquelles que vulgueu sumar-vos a l’organització d’aquesta campanya, feu-nos-ho saber a alertafeminista@gmail.com! Aviat, noves notícies i esdeveniments.

Foto FinalFoto: Sara Borrella

COMPARTEIX:

Log in with your credentials

Forgot your details?