Dones x Dones:27/08 a 19:30h Pl.Sant Jaume Solidaritat amb Egipte

egipteDones x Dones dóna suport a la convocatòria unitària contra la repressió colpista a Egipte i ens convoca a la concentració prevista a la Pl.Sant Jaume de Barcelona: dimarts 27 d’agost a les 19:30h. Solidaritat amb el gent d’Egipte i en especial amb totes les dones que estan patint assetjaments i violacions.

A continuació repliquem la info de la convocatòria, la declaració i enllaços per signar-la.

Durant els últims dies, s’ha gestionat la declaració “Condemnem la brutal repressió a Egipte” (text complet a baix). S’hi ha adherit un ventall molt ampli d’activistes i entitats dels moviments socials i polítics catalans, incloent gran part de l’espectre polític progressista (llista completa). També s’hi han sumat destacades organitzacions per la pau, incloent-hi la Plataforma Aturem la Guerra. L’adhesió de SOS Racisme Catalunya ens fa recordar que el govern colpista a Egipte està fomentant discursos xenòfobs contra els refugiats palestins i siris.

Es presentarà la declaració en una concentració, a Plaça Sant Jaume, Barcelona, el proper dimarts, 27 d’agost, a les 19,30. Hi participaran representants de les diverses forces polítiques i socials adherides.

Per a més informació:David Karvala: 687 662 037 – Francesc Tubau: 660 701 502

Declaració: Condemnem la brutal repressió a Egipte

Ens horroritza la brutalitat de les recents agressions de l’exèrcit i la policia contra civils a Egipte. L’atac als campaments el dimecres, 14 d’agost, va acabar en una matança. Es desconeixen, per manipulació, les xifres exactes de morts —les autoritats parlen de més de 700; els Germans Musulmans de milers— però és evident que s’han assassinat moltíssimes persones, i se n’han ferit milers més. Aquestes víctimes són civils de tota mena —homes, dones i canalla— de diverses creences i simpaties polítiques.

Aquesta violència representa una amenaça a tot el procés revolucionari i a totes les forces que volen el progrés a Egipte. Va acompanyada d’un augment de les detencions, sense garanties legals, a diferents sectors de la població, activistes de tot tipus —islamistes, sindicalistes, vaguistes…— i fins i tot transeunts.

Les forces de seguretat egípcies han detingut i apallissat un nombre desconegut de periodistes; fins ara n’han assassinat quatre. Aquests atacs se sumen al tancament per part dels militars de molts canals de televisió. Tot plegat, el que volen és impedir que la informació respecte a la repressió arribi lliurament.

Hi ha diferents opinions respecte a la presidència de Mohamed Mursi, dels Germans Musulmans, i als esdeveniments del 30 juny al 3 de juliol que van provocar la seva caiguda del poder, però no hi pot haver dubtes que la brutalitat mostrada recentment per les forces de seguretat egípcies és inexcusable. També són inexcusables els atacs a les esglésies coptes i els denunciem, sigui qui sigui el culpable: els Germans Musulmans o òrgans relacionats amb l’Estat.

La repressió desfermada pels generals egipcis ha provocat la dimissió de Mohamed ElBaradei, fins llavors Vice President del nou govern. Per la seva banda, les principals organitzacions egípcies pels drets humans han condemnat, en un comunicat conjunt, els recents actes violents al seu país; denuncien, a més a més, que les forces de seguretat han cremat cossos de les seves víctimes, se suposa que per intentar encobrir les proves de la seva brutalitat.

Fem una crida a la societat civil i als nostres governs a rebutjar aquesta violència colpista. No volem que les esperances, que les revolucions àrabs van produir arreu del món, quedin ofegades en sang.

Advertim als generals egipcis que la justícia internacional, per limitada i lenta que sigui, els pot arribar a condemnar. Farem allò que puguem perquè així sigui.

Exigim als estats i governs internacionals que cessin tota col·laboració amb les forces armades d’Egipte, fins que hi hagi en aquest país un govern civil i democràtic, sense ingerències militars. En particular, demanem al President d’EUA, Barack Obama, que anul·li l’ajut de 1.300 milions de dòlars que el seu país destina cada any a l’exèrcit egipci.

Enviem la nostra solidaritat al poble egipci, amb tota la seva diversitat i desitgem que pugui trobar el seu camí per avançar cap a la plena democràcia i justícia social.

Concentració unitària contra la repressió colpista a Egipte, dimarts, 27 d’agost, 19,30h, a Plaça Sant Jaume, Barcelona

Log in with your credentials

Forgot your details?