En record de la llum de la Llum Ventura Gil

Llum Ventura Gil

Ventura Gil (Barcelona, 1941-2023). Mai no oblidarem la seva presència fidel i constant com a activista feminista i política llibertària sempre al nostre costat en actes, manifestacions i reivindicacions.

La seva trajectòria és important i interessant i costa destacar quin aspecte és més significatiu. És curiós que el primer que es recorda és la seva activitat com a perruquera a La Pelu, lloc de referència de les dones que anaven a pentinar-se i alhora a parlar de tot allò del personal és polític.

La seva aportació més rellevant pel que fa a la divulgació de la memòria històrica és l’haver agrupat i organitzat Les dones del 36 per tal que fossin reconegudes i poguessin transmetre el seu testimoni a les generacions joves. La presentació d’aquest grup a les “Jornades dels 20 anys de Feminisme” l’any 1996 fou molt emotiva i va encetar un camí que només es va acabar quan aquestes dones van anar desapareixent, però el seu testimoni es conserva en el llibre Les dones del 36 un silenci convertit en paraula.

Podrem continuar parlant de la seva trajectòria quan fem el seu donatge i recordem també la seva activitat política dins de les Dones Llibertàries de la CGT i com a consellera de Cultura i Gent gran de Ciutat Vella per Barcelona en Comú.

L’acte de comiat serà el dia 10 de juliol a les 12:30h al Tanatori Sancho de Àvila

Log in with your credentials

Forgot your details?