Escola Feminista d’Estiu 2011

scola Feminista d’Estiu (3 i 4 de juny de 2011)

L’organització de l’Escola Feminista d’Estiu parteix de la il•lusió i el desig de crear un espai de trobada de dones feministes on poder intercanviar, visibilitzar, conèixer, pensar i repensar el que els feminismes estan generant i han formulat per tal de continuar avançant juntes.

Esperem que a poc a poc puguem anar construïnt entre totes les properes Escoles d’Estiu, i que esdevinguin un espai per a posar en comú tants i tants temes que ens interessen i ens ocupen.

NOU!!!!  Ja tenim: Subjectes, conflictes i lesbofobia (clica aquí)

El libre que recull el pensament i els debats que van conformar l’Escola Feminista d’Estiu del 2010

Escola Feminista d’Estiu: 3 i 4 de juny 2011.

UTOPIES FEMINISTES, COSSOS INSUBMISSOS.

Des de la Comissió organitzadora us proposem reflexionar sobre 3 eixos: l’heteronormativitat, el racisme i la construcció d’alternatives al capitalisme patriarcal. Volem compartir les visions que no ens permeten viure en llibertat i alhora imaginar i construir alternatives reals. Tot això partint de la teoria però també des dels nostres cossos, territori on prenen forma tant la vivència com la resistència patriarcal.

Dossier EFE 2011 (clica aquí)

Proposta de treball:

Divendres 3 de juny:

16.30: Arribada i hola, com va tot!

17.00: Presentació de la sessió sobre l’heteronormativitat com a eix poder. Esdevenirs feministes. Volem denunciar i parlar en primera persona sobre com ens afecta l’heteronormativitat, situar els diferents feminismes que coneixem, què en pensem i sobretot què hem aprés de cadascun d’ells.

17.30-20.00: Treball en grups i posada en comú

Dissabte 4 de juny:

10.30 : Arribada i hola, com va tot!

11.00: Presentació de la sessió sobre: Nos-altres feministes, els racismes que vivim. Analitzarem el racisme present al moviment feminista, partint de la reflexió sobre “nosaltres” i “les altres”, i dels plantejaments que qüestionen el subjecte feminista occidental i blanc, com els feminismes postcolonials.

11.30-14.30: Treball en grups i posada en comú

Pausa dinar (us podeu portar la carmanyola)

15.00 a 16.00: Acció conjunta contra les violències

16.00: Mons Feministes : xarxes de solidaritat i de relacions alternatives al capitalisme patriarcal, heteronormatiu i racista. Volem activar els imaginaris feministes col·lectius que permetin crear alternatives reals, imaginar, construir, proposar. Com vols viure el teu feminisme a l’entorn de les comunitats?

16,30-19.00: Treball en grups i posada en comú.

Genealogies com a eix transversal durant tota l’Escola per recordar dones estimades que ens han deixat.

Us convidem a totes a enviar-nos textos, escrits, sensacions, impressions que us suggereixin els temes plantejats. Properament penjarem alguns textos a la web per a que ens ajudin a aprofundir en els temes.

Si voleu saber més: El perquè i el com: Presentació de l’EFE 2011

Animeu-vos a participar i reserveu-vos les dates!!!!

No cal Inscripció!!  (però sí  llegir els textos del Dossier EFE 2011 abans de venir)

NOU!!!! Aportacions rebudes pel debat:

Organització

L’escola Feminista d’Estiu ha estat impulsada per les dones de Ca la Dona, la Xarxa Feminista i altres activistes independents del moviment feminista.

L’Escola Feminista d’Estiu 2011 es farà al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison. Espai autònom feminista re-ocupat i gestionat des del 2003 per l’Associació Promotora del Centre de Cultura de Dones.

mapa EFE 2011 c

EFE 2011 (Mapa): Sant Pere més Baix 7, 2a i 3a planta de l’edifici Francesca Bonnemaison, 08003 Barcelona

Per a més informació:

Podeu trucar a la Secretaria de la Xarxa Feminista: 93.302.65.45 c/ Carrer Casp, 38, principal, 08010 Barcelona. L’horari d’atenció és el següent: dilluns i dimecres de 16 a 20h. També podeu escriure a: xarxafem@xarxafeminista.org

Altres edicions de l’Escola Feminista d’Estiu:

1a.Escola Feminista d’Estiu – juny 2010

Log in with your credentials

Forgot your details?