PLE-10 places per Flamencteràpia per a dones amb Chari Portero Ronda: Dimecres 8, 15, 22 i 29 de juny, de 20 a 21,30h

La meva formació com a ballarina, antropòloga i educadora, i el feminisme com a eix transversal de fons, fa d’aquest taller un projecte que pretén fer del flamenc una eina reivindicadora posada a l’abast de totes aquelles dones que vulguem gaudir d’un temps i espai plural per expressar-nos amb el cos.

El flamenc constitueix una eina d’exploració de la nostra feminitat. Ens obre la possibilitat d’expressar-nos amb llibertat i de trobar un espai d’autoafirmació de les nostres identitats femenines. No podem oblidar que el patriarcat també ha modelat el llenguatge corporal. El flamenc ens donarà eines per prendre-hi consciència i transformar els missatges corporals que hem interioritzat en funció dels rols de gènere.

Es tracta d’un taller on el flamenc es posa a l’abast de les dones, perquè puguem fer-lo servir com a eina d’exploració de nosaltres mateixes. És molt important tenir en compte que no és un objectiu del taller aprendre a ballar flamenc, sinó ser capaces de gaudir d’un temps i d’un espai on el protagonisme es centrarà en els nostres cossos i les nostres emocions.

Queden excloses del taller l’elitisme, l’exigència, la pressió, la competitivitat i d’altres elements semblants que al llarg de la història de la dansa han acompanyat els processos d’aprenentatge artístics. Queden incloses al taller les diferències, les llibertats, les toleràncies, les emocions, els sentirs…

Entre els objectius principals, però en cap cas els únics, destaquem: Deixar-se portar, Connectar amb el cos, Trobar-se o perdre’s, La nostra sensualitat com a font d’auto-gaudiment, Arrelar-se, Unificar forces femenines, Trencar amb allò que ens oprimeix, Trobar la complicitat i solidaritat femenines, Escoltar-se, sentir-se.

Cada sessió finalitzarà amb una breu posada en comú, en la que cadascuna pot compartir, si ho desitja, allò que ha experimentat. Aquesta posada en comú permetrà que el taller pugui ser redefinit i resignificat constantment per les pròpies participants.

*Imparteix el taller:*

Chari Portero Ronda. Feminista, ballarina professional, educadora i antropòloga, creadora d’un enfocament terapèutic que utilitza el flamenc com a eina de desenvolupament personal per a dones.

*DADES PRÀCTIQUES:*

Dimecres 8, 15, 22 i 29 de juny, de 20 a 21,30 h (es prega puntualitat). Places: 10 dones.

No és necessari portar cap roba determinada i és important que les sabates siguin còmodes, no cal que tinguin taló.

*Inscripcions a activitats@caladona.org*

*Preu: *Com sabeu, a Ca la Dona estem en un moment econòmicament complicat. La tallerista ofereix aquest taller per a contribuir al finançament de la nostra casa, de manera que els ingressos obtinguts aniran íntegrament a Ca la Dona. Us demanem que valoreu el preu que pugueu pagar pel taller en funció d’això (i de la vostra pròpia situació, és clar).

El preu que proposem és una aportació mínima de 30 euros per a les sòcies / 37 euros per a les no sòcies. Tu mateixa pots valorar si pots aportar més (o si tens dificultats econòmiques i vols que en parlem).

Organitza: Chari Portero Ronda i Ca la Dona

Log in with your credentials

Forgot your details?