Gatamaula presenta el verkami #TerraDeNingú, 47 perspectives feministes i LGTBI sobre el procés de ruptura i la independència

Gatamaula i Pol·len Edicions presenten el verkami Terra de Ningúun llibre col·lectiu amb 47 contribucions de feministes i activistes LGTB que explora les relacions entre els feminismes i la independència.

Veus diverses reflexionen sobre els processos d’alliberament nacional en el nostre context per aportar nous elements i noves visions sobre el procés de ruptura actual.

Volem visibilitzar veus poc presents en els debats actuals sobre la qüestió nacional i la independència: veus feministes per part de dones, lesbianes i trans, veus queers, andaluses, anarquistes, migrades, xarnegues, musulmanes, de treballadores sexuals, veus des dels moviments socials i des de l’acadèmia, dels Països Catalans, del Kurdistan i d’Euskal Herria.

Terra de ningú sorgeix de la convicció que per a construir una República Catalana cal que elaborem propostes i alternatives al patriarcat, al capitalisme i al racisme. Volem desenvolupar i aprofundir en visions crítques sobre els temes centrals del debat: sobre l’economia: els treballs de cura i la sostenibilitat de la vida; sobre els Estats: la construcció de l’Estat feminista i la confederació de municipis anticapitalistes; sobre la nació: la imaginada, la comunitat que supera individualismes i la diversa i rebel; sobre identitats nacionals: les interseccionals, les híbrides, les mestisses; sobre sobiranies: la del propi cos, la sexualitat i el dret a decidir sobre les nostres vides; sobre la cultura: llengües bordes, danses feministes i nous imaginaris; sobre violències: les heteropatriarcals, les simbòliques i les quotidianes; sobre política: la de la relació, del cos i la llibertat.

El punt on es troben els feminismes i la qüestió de l’alliberament nacional ha estat tradicionalment una terra de ningú. Aquest llibre aporta reflexions i propostes des d’una perspectiva crítica que esdevénen llavors plantades per fer nostra aquesta terra.

Les feministes alcem la veu en aquest procés de ruptura! Ajuda’ns a fer possible aquest projecte!

Log in with your credentials

Forgot your details?