Nota premsa davant els atacs contra els drets de les dones per a la interrupció de la gestació. Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït

nina-avortament2Benvolgudes sòcies,Benvolgudes dones dels grups de Ca la Dona,

Com sabreu, el govern pretén retallar dràsticament els drets de les dones per a la interrupció de la gestació.

Els atacs contra el dret al propi cos formen part del nucli dur de la resistència masclista a la nostra llibertat.

La Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït que vam promoure l’any 2007 ha elaborat una nota de premsa que us fem arribar. Difoneu-la tant com pugueu!

Adjuntem també els avatars de la Campanya.  Inundem els perfils de twitter, facebook, webs i altres xarxes socials amb imatges del dret de les dones a decidir! Estem preparant, juntament amb d’altres plataformes, mobilitzacions pel setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament. Estiguem atentes!

Si voleu participar de la campanya, poseu-vos en contacte amb dretalpropicos@gmail.com

nina-avortament3nina-avortament2nina-avortament1

NOTA DE PREMSA – 24 de juliol de 2012

Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït

El dret i la pràctica de l’avortament ha estat un tema present des de l’inici de la campanya electoral del PP, tot i q no es detallava la seva proposta política. Poc a poc, es van concretant mesures que satisfan els sectors ultracatòlics de l’Estat.

L’avortament, recordem, és una practica universal i acceptada, amb límits, x les diferents religions, tot i que sancionada durament x la jerarquia catòlica.

Efectivament, no hi ha vides de primera, ni vides de segona. Per això des del moviment feminista apostem per posar al centre de l’organització econòmica i política la vida, la cura d’aquesta, i la seva dignitat.

I és per això que apostem pel dret de les dones a decidir i per un avortament lliure i gratuït.

Qui millor que una mateixa per a saber si pot assumir una maternitat, amb o sense malformacions.

Qui millor que una mateixa per a saber si pot ser mare malgrat que l’Estat retalli les ajudes publiques a la maternitat, als centres per a persones no estàndard, a la dependència, a l’ensenyament públic. Malgrat que l’estat no es vulgui fer corresponsable de la cura de les nostres vides i vulgui retornar tota la responsabilitat a les famílies o, més ben dit, a les dones.

El darrer anunci del ministre Gallardón per a restringir l’avortament en cas d’anomalies fetals és hipòcrita i pervers. Satisfà una part del seu electorat i, sobretot, als lobbys de pressió mal anomenats provida. Però xoca contra la realitat quotidiana de tantes dones que avortem i hem avortat, i que ho continuarem fent, per motius diversos, però amb un element comú: no poder assumir, en aquell moment de la vida, una maternitat.

Xoca contra l’evidència que la millor manera d’evitar l’avortament no és la repressió i la sanció, sinó l’educació sexual i afectiva i la corresponsabilitat familiar, social i de l’estat amb la marentalitat.

Xoca contra l’evidència que efectivament, no hi hauria d’haver ciutadania de primera ni de segona però que, aquí i avui, la hi ha. Totes sabem que podrem anar a la presó per avortar, però no per robar i estafar milions d’euros. Podrem anar a la presó per decidir interrompre la gestació d’un fetus amb malformacions, però tindrem poca ajuda pública per a la criança de la nostra filla o fill amb malformacions.

Xoca contra l’evidència que en aquells països amb majors restriccions a la interrupció de la gestació s’incrementen les morts per avortaments sense garanties sanitàries.

……………..

Recordem que la maternitat no és obligatòria. Que les dones decidim.

I recordem les demandes de la Campanya:

* Que l’avortament voluntari surti del Codi Penal

* Que la llei reconegui el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i la pròpia vida

* Que l’avortament sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública, garantint que es pugui practicar i regulant l’objecció de consciència a cada centre públic.

* Que es garanteixin els drets sexuals i reproductius de les dones, entre els que trobem:

** Que hi hagi informació sexual i afectiva a tots els nivells d’ensenyament per a noies i nois.

** Que diferents mètodes anticonceptius siguin gratuïts i de fàcil accés.

Adjunts: 1207_NP_declaracionsGallardon

links campanya:

web campanya inicis:https://www.caladona.org/avortamentlliureigratuit.html

blog 2012 http://dretalpropicos.wordpress.com/

Log in with your credentials

Forgot your details?