Petra Maternitats Feministes publica un manifest contra la violència masclista vers les mares

Les companyes de Petra Maternitats Feministes, amb motiu del 25 de novembre Dia internacional contra les violències masclistes, han elaborat un manifest per denunciar la violència que reben les mares:

Aquest 25N les mares feministes tenim molt a denunciar: l’actual context de crisi sanitària i socioeconòmica destapada per la COVID-19 ha mostrat la virulència de sistema patriarcal contra les mares. 
El patriarcat és una lacra que ens està assassinant. En el que va d’any s’han comés ja 80 feminicidis al nostre país: els assassinats masclistes no han parat durant la pandemia.

Adjuntem el nostre Manifest on exigim el següent i convidem a la seva lectura i difusió:

  • Més drets i recursos per a la criança, com permisos amplis i transferibles o una prestació universal per infant a càrrec, perquè les mares puguem maternar amb dignitat i sense violència econòmica. 
  • La incorporació de la criança i de la infància en tots els espais de la societat, per eliminar la violència simbòlica que genera soledat i invisibilització de les mares. 
  • L’eradicació de l’explotació reproductiva, com una forma de violència cap a les mares i les criatures, que són tractades com a mercaderia.. 
  • El reconeixement de la Violència Obstètrica com a Violència Masclista. I la posada en marxa de mesures per eradicar tota violència en l’atenció a l’embaràs i al part.
  • El reconeixement dels processos sexuals de les mares i l’adaptació social a la nostra ciclicitat, perquè no es generin casos de violència sexual. 
  • Que tots els operadors jurídics apliquin aquestes lleis o emetin informes amb objectivitat i tinguin l’obligatorietat de formar-se sobre violència masclista i sobre les necessitats del desenvolupament infantil.
  • El respecte del vincle matern i l’escolta de les necessitats de les criatures en processos de divorci i de casos de violència masclista o violència cap a la infància. 
  • La prohibició de les Custòdies Compartides Imposades i del fals SAP.
  • Un sistema de serveis socials i de protecció a la infància que inclogui la perspectiva de gènere, i lliure de prejudicis i racisme.

Accediu al manifest >>

Log in with your credentials

Forgot your details?