20/12 ::. Presentació del documental ‘Venim de fora. Relats de dones migrades’

SUDS us convida a la presentació del documental:

Venim de fora – Relats de dones migrades

Un fons de flors de colors que van pintar en un taller de plàstica i una cadira és tot el que necessiten Alisson, Ana, Doris, Lurdes, Margarita, Mariana, Mari Carmen, Natalia, Yolanda, Yudy, dones que, com elles diuen, van venir de fora. Fa anys que van decidir partir dels seus països d’origen: Argentina Bolívia, Colòmbia, Equador, Xile, Guinea Equatorial i Togo, per diversos motius.

Ara, després de diversos anys ens expliquen, a través d’un documental en vídeo, què les va portar a deixar a les seves famílies, què es van trobar a la seva arribada i quines expectatives tenen per al seu futur.

Relats senzills que ens acosten a dones valentes i fortes que van venir de molt lluny.

Què és el Vídeo participatiu?

És un procés de creació col·lectiva de documentals de contingut social.  Aquesta metodologia permet a les persones,  després d’una breu formació on adquireixen coneixements bàsics de realització audiovisual, fer un documental que parli sobre la seva pròpia realitat. El resultat sol ser documentals senzills tècnicament però que  donen la paraula a persones i col·lectius que habitualment no tenen aquesta oportunitat. En aquest cas el taller ha estat impartit per SUDS i el resultat ha estat un documental elaborat per dones vinculades a Federació de Famílies Monoparentals de Catalunya.

Les dones  que van participar en el taller no només ens parlen d’elles, també  van preparar les entrevistes, els rodatges i les gravacions. Han format part d’una experiència que neix del diàleg entre dones i de les il·lusions de cadascuna d’elles.

 

Dia: 20 de desembre          Hora: de 18 a 19.30h

Lloc: La Bonne – Centre de Cultura de Dones.  Carrer de Sant Pere Més Baix, 7. Barcelona.

Prèviament es projectarà:

Comunicació i Art contra les violències patriarcals.

Aforament limitat.    Confirmar assistència: info@suds.cat – 93 117 25 42. Servei d’acollida Infantil

 

Log in with your credentials

Forgot your details?