Recomanacions per Santa Jordina de l’Espai Infantil Laia de Ca la Dona

Des de l’Espai Infantil Laia de Ca la Dona, us oferim algunes recomanacions per Santa Jordina! Gaudiu llegint, imaginant, somiant…

 • En Jordi i el drac. Aron Dijkstra. Editorial Animallibres

El petit Jordi es mor de ganes de derrotar el drac Banyatrencat! Però al drac no li ve gens de gust lluitar, i no para d’inventar-se excuses per no haver de fer-ho! Això sí, en Jordi no es rendirà així com així…  Una història diferent de cavallers i dracs, que aposta per guanyar amics i no batalles! Així és com el petit Jordi es convertirà en un cavaller de llegenda, molt més estimat que temut.

 • Qui diu la veritat? La versió de la princesa. Eva Sans, Montse Balada. El Cep I La Nansa Edicions

Has pensat que la llegenda de Sant Jordi pot canviar si tothom deixes de parlar? Primer va parlar el cavaller; després, el drac. I ara és el moment de conèixer la versió de la princesa. Sembla que aquesta princesa no és com ens pensàvem. El que no ens esperàvem era que fos una princesa tan diferent!

 • Sant Jordi a la cova del drac. Vivim del Cuentu (Autor), Rocio Bonilla Raya (Ilustrador) Ed. Baula

En aquest llibre trobareu personatges i un relat clàssic capgirat com un mitjó. Amb un argument ple de sorpreses i molt d’humor que farà volar i desenvolupar la imaginació de les primeres lectores i lectors.

 • Les tres llegendes de Sant Jordi. Eva Sans, Montse Balada. Ed. El Cep i la nansa

Tothom coneix la llegenda de Sant Jordi, però és veritat tot el que ens han explicat? En aquest conte escoltarem les tres versions de la llegenda de la mà de les i les protagonistes . El cavaller, la princesa o el drac? Qui diu la veritat?

 • La princesa rebel. Anna Kemp, Sara Ogilvie (il·lustracions) Editorial Blume

Vet aquí la princesa Elna. N’esteu tips de sentir el conte del príncep blau? Us agradaria conèixer una princesa amb més “ganxo”? Aleshores us presentem el llibre  ideal! Oblideu-vos de vestits amb llacets, casaments de somni i balls en palaus! L’Elna és tossuda i molt trapella, només vol anar a la seva i fer amistats d’allò més curioses.

 • La revolta de Santa Jordina. David Fernández i Ramos, Marta Puig i Paltor (il·lustrador). Ed. Amsterdam

Un llibre il·lustrat a tot color que reinterpreta i actualitza la llegenda de Sant Jordi: una Jordina republicana, feminista i empoderada mobilitzarà tot un poble contra el rei tirà i el Drac Mercat. Pensat per arribar tant les persones grans, a les més joves als adults, als més  com a les més menudes i menuts de les famílies.

 • El cavaller que no volia lluitar. Helen Docherty, Thomas Docherty. Ed. Maeva

Saps com amansir un drac? Per domar un drac, no hi ha res com un bon conte. Per això, quan la família del Leo l’envien a lluitar contra un drac, ell s’emporta un escut, una espasa i els seus llibres preferits. Al cap i a la fi, ¿qui es pot resistir davant d’una bona història? … només li has de llegir un conte!! Un conte molt útil per treballar el foment de la lectura i la gestió no violenta dels conflictes.

 • La fantàstica llegenda de la Jordina. Joana Bruna. Ediciones Oblicuas

T’imagines que Sant Jordi fos en realitat una noia, la Jordina, que anés en patinet en comptes d’anar a cavall i que el malvat drac fos un lletgíssim extraterrestre?

 • El cavaller reineta. Anna Kemp/Sara Ogilvie. Editorial Blume

Una autèntica història de cavalleries amb un petit heroi com a protagonista. Com una mena de Quixot amb potes, hi ha una granoteta petitona que és molt més petita que les altres. Però té grans projectes: ser el cavaller reineta! Haurà de lluitar contra libèl·lules espantoses, bruixes, ogres i dracs per salvar la princesa. Però no totes les princeses volen ser salvades.

 • On és el drac?: Una gran aventura de «busca i troba». Magela Ronda (Autor), Ana Gómez (Autor). Ed. Beascoa

En aquest conte que ara t’explico, s’hi amaguen porquets, bruixes, cavallers, llops ferotges i fins i tot un aneguet lleig. Què emocionant! Obre ara el llibre… Has de buscar la pila de personatges que hi cal trobar! I busca a totes les pàgines la princesa juganera que al globus t’espera.

 • Santa Jordina. Ed. La Galera. Bayés, Pilarín, Macpherson, Ines

Fa molts i molts anys, en una època on els mags i les bruixes encara existien, hi va viure una noia que va decidir canviar el món. I és que la Jordina no era una noia com les altres … Un àlbum il·lustrat per Pilarín Bayés per a aquelles famílies que busquen una llegenda de Sant Jordi diferent.

 • La draga Draga. Pep Albanell. Ed. Bromera

El temps de les princeses fràgils i delicades s’ha acabat. L’heroïna d’aquesta història és una jove ben valenta, que va acompanyada d’un cavaller pacífic i d’un cavall malcriat i autoritari. Junts hauran de lluitar, com mana la tradició, contra un drac, que ací resulta ser una draga molt mandrosa i vegetariana. Tot un món del revés.

 • La llegenda del drac i la princesa. Josep Vicó, Vicent Berenguer, Jordi García Vilar. Edicions Bromera

Inspirada en el mite clàssic de Sant Jordi, aquesta obra ens convida a conèixer una història original i divertida: l’intercanvi de papers entre la princesa indefensa, víctima del destí, i el cavaller destinat a ser un heroi.

 • Sant Jordi i el drac. Pradas, Núria. Ed. Barcanova

Un cavaller, un drac i una princesa: vet aquí la llegenda de sant Jordi! Conte clàssic il·lustrat esplèndidament i amb frases curtes, plenes de tendresa i humor, amb el qual els infants poden començar a conèixer aquesta llegenda.

 • Bitxopoemes. Leire Bilbao.

Volen, repten i rugeixen poèticament. En aquests versos, divertits i juganers, habiten conegudes criatures que ens sorprendran amb el seu enginy i originalitat.

 • La meva vida amb un drac encès. Didier Lévy

Recordeu aquell nen, incombustible i disposat a tot, que ens va ensenyar com encendre un drac apaga. No és fàcil cuidar d’un amic com en Drac! Què fer quan es constipa o quan toca fer la revisió anual?

 • Tota la veritat sobre la llegenda de Sant Jordi segons el cavall. Enric Gomà i Ribas

Aquesta llegenda de sant Jordi és per llegir, per escoltar, per mirar, per saber-te-la de memòria! Els contes de sempre adaptats per a les criatures primeres lectores i per a les que encara no llegeixen.
Els dibuixos, amb un toc d’humor, faciliten la comprensió lectora.

Log in with your credentials

Forgot your details?