13/12:. [REUNIÓ] Ordre del dia i resum de l’anterior

ORDRE DEL DIA COMUNA 13 de desembre

– Informacions dels grups (15′)
– informació Comi petita (10′)
– Estat qüestió trasllat (10′)
– Formació tasques de seguiment de la Casa (10′)
– Sopar dia 15/12. Com ens organitzem? (15′)

Recordem que el dia 13/01/18 farem l’Assemblea per ratificar criteris treballats en sessions anteriors. Enviarem per correu a les sòcies i grups la informació prèvia.

ACTA DE LA REUNIÓ DE LA COMUNA  14 de novembre

 

Assistència:

Grups i comissions vinculades al projecte de Ca la Dona: Grup d’Horteres, Centre de Documentació, FEM ART, Secretaria de Ca la Dona,  Comi-Petita

Grups amb secretaries: Dones Juristes,  Tamaia,  Xarxa Feminista,

Resta de grups: Feministes Indignades, Novembre Feminista, Xarxa de Dones per la Salut, Dones x Dones, Marxa Mundial de Dones, Feministes per la Independència, Mirades Violetes, VACAS, Degenerades, Bollos en Teoria, Grupo de Series.

Comissions de la Comuna:  Comissió d’activitats

  1. Roda dels Grups.

-Novembre Feminista:  (https://novembrefeminista.wordpress.com/)

Comparteix  la convocatòria unitària del 25 Novembre “Dia Internacional de la No Violència cap a envers les dones y les nenes” . El lema d’enguany  “Ens volem vives, lliures i rebals. Juntes son mes fortes” .  Podeu consultar el manifest a la seva web. La manifestació començarà a les 18 hores a la Plaça Universitat i el recorregut anirà per Pelai, Via Laietana i acte final a la Plaça Sant Jaume amb la lectura de manifest i diverses actuacions.  Han preparat una bona campanya de comunicació i difusió en xarxes socials. Han convocat una Roda de Premsa pel dia 23 N a la Ciutat de la Justícia a les 11:30 hores. Estem totes convidades.

 

-Tamaia: (www.tamaia.org)

Ens conviden a participar de les activitats dels propers dies 20, 22 i 24/11:. [ACTES] 25 Anys de Sororitat  Tamaia viure sense violència,

 

20/11 – Taula: La pràctica que col·loca les dones en el centre (Pati Maning)

Aquesta taula representa el treball en l’àmbit de la intervenció directa. Noves formes d’atendre a les dones. Relació terapèutica, posar les dones en el centre.

             

22/11 – Taula: 25 anys filant polítiques feministes (Sala Cuina – Bonnemaison)

Polítiques feministes, fa 25 anys no hi havia legislació. Parlar de marc legal, intervenció política i activismes

 

24/11 –Taula: Celebrant la sororitat: 25 anys teixint xarxes (Ca la Dona).

Desprès sopar i festa.

-Dones x Dones (https://www.caladona.org/grups/?page_id=24)

Participació activa en la convocatòria del 25 N

 

Ens conviden a participar el 21 de Novembre a Ca la Dona   les 18:30  a una TROBADA  amb Stasa Zajovic de Dones de Negre de Belgrad. Volen compartir la seva experiència al conflicte i la guerra dels  Balcans in pensar juntes com podem les feministes d’arreu del món aprofitar aquí a  Catalunya i l’Estat Espanyoles practiques feministes antimilitaristes de sororitat i no violència. Serà la segona trobada en el context de compartir entre totes juntes el “malestar i estres”  de la situació política i social a Catalunya.

 

Altres propostes, trobada amb la refugiada palestina amb diversitat funcional Echlas Alazzah i

la presentació de l’Exposició “Follow the women” de Nexes el proper dia 28 N a les 18:30 h

 

– Bollos en teoria,  (http://bollosenteoria.blogspot.com.es/)

-Centre de Documentació: (http://centredocumentacio.caladona.org/biblioteca/)

Els dos grups col·laboren en l organització de l’acte de  “Lesbianes fem herstòria” el proper dia 27 de Novembre a les 18 hores. Intervindran a l’acte  diferents grups i es projectarà el vídeo de l’any 1989 “la vida en un xip”. Desprès faran debat iens conviden a un pica-pica.

 

-Dones Juristes: (http://donesjuristes.cat/)

Organitzen el 30 N a les 19 hores a Ca la Dona “A propòsit de Juana Rivas”. Dilemes ètics en l’assessorament i atenció a dones. Treball multidisciplinari en l’atenció a Dones, deure de confidencialitat. Protecció de dades i treball en xarxa en violències. Reflexions al voltant del secret professional.

 

-Centre de Documentació: (http://centredocumentacio.caladona.org/biblioteca/)

La Mercè  Otero s’incorpora a la Comuna (avui no ha pogut venir perquè participava  en nom de Ca la Dona en alguna trobada o espai). La Mercè es la nostra representant com Ca la Dona en diversitat d’ espais de participació mes institucionals (Consells de Feminismes i LGTBI Ajuntament de Barcelona, Consell de Dones de la Generalitat….) però també d’altres espais i xarxes, rebrem les seves informacions pel google-groups.

-Altres informacions: Gatamaula no van assistir-hi però s’informa de la presentació del llibre que elles han coordinat “Terra de ningú. Perspectives feministes sobre la independència” el dia 13 de desembre  a les 18:30 h a Can Batlló c/de la Constitució 25-Barcelona)

  1. Informació Comi-Petita:

– Mudança i Neteja: 

No podem ser optimistes respecte de fer la mudança durant el mes de desembre. Han sorgit  problemes respecte de la finalització de les obres, deficient funcionament dels serveis energètics i climàtics (no funciona la calefacció i les alarmes donen problemes). Tot això ha produït un endarreriment del trasllat a les plantes superiors, sobretot a la segona planta. Els grups hauríem de estar vigilants per col·laborar en el trasllat i neteja de CLD. Ja ens tornaran a enviar els formularis per establir torns..

 

-Formació funcionament de CLD:

No tots els grups han participat en la formació per que puguin ser autònoms i tenir cura de la casa pel que fa a temes bàsics com obrir i tancar l’edifici, control de l’accés, serveis energètics i climàtics….entre d’altres. Cal que assisteixi, mínim, una o dues persones de cada grup. El fet que algunes companyes de cada grup coneguin aquests temes a fons ens facilitarà molt, en el futur, el funcionament i la cura de Ca la Dona. Necessari coordinar-se amb la Secretaria de Ca la Dona.

 

– Mobiliari, Distribucions d’espais:

Es fa la proposta de crear una comissió de treball i seguiment que en pròximes reunions de la Comuna socialitzarà la feina feta i les propostes treballades per lla nostra arquitecta Sandra. En aquesta comissió treballarien Felisa,  Maria Olivares, Teresa Sanz, Maria Moron, Sandra, Sara, i Montse Benito.

 

– Sonorització dels espais:

Petita discussió sobre la necessitat de sonorització dels espais, en especial les “sales plenàries” Es considera important per fer la discussió tenir informació tècnica i pressupostaria del que això significa.

 

  1. Informació resta de comissions

-ACTIVITATS:

Fan valoració de la Festa “Dona-PArty” el 11 novembre. Tot un èxit de participació, un espai lúdic de 20 a 24 hores. En un altre  moment  que es discuteixi de funcionament del dia a dia de   Ca la Dona, compartirien aprenentatges i preocupacions per properes activitats.

 

  1. Acord de calendari i grup per la preparació de la propera comuna.

Dimecres 13 de desembre, a les 18: 30 hores. No es va concretar qui dinamitzaria la reunió de la Comuna.

 

 

 

___________________________________________________________________

20 h. Debat sobre criteris. Recordem que va restar pendent a la darrera

 

-CRITERIS , VALORS:

El passat 7 de novembre a les 18:30 es convoca una assemblea a  Ca la Dona per  tancar el treball iniciat sobre “Definint valors, objectius i criteris de Ca la Dona”. El projecte Ca la Dona és viu i caldrà anar definint criteris a mesura que la Casa vagi acollint sòcies, integrant projectes, generant idees, obrint mirades que, les dones, amb la nostra diversitat, anirem aportant amb la vida que s’hi aplega.

 

Es va fer un  treball en grups per recollir propostes de criteris sobre els temes següents:

– Incorporació noves sòcies: Qui? Què? Per a què? Quan? Com?

– Ús de la Casa: Qui? Què? Per a què? Quan? Com?

– Sostenibilitat econòmica: Qui? Què? Per a què? Quan? Com?

En aquesta nova sessió de treball es fan en plenària pluja de idees, per part de la comissió de treball sobre criteris i valors es fa un recull per sistematitzar-ho.

Queda el compromís d’enviar els acords de les dues sessions de treball realitzades per trobar-nos en una nova assemblea el proper 11 de gener del 2018 a les 18:30 hores.

Log in with your credentials

Forgot your details?